Πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει στόχο νέας αύξησης του κατώτατου μισθού αναμένεται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το παιχνίδι είναι ακόμη ανοικτό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Mήνυμα συστράτευσης και αισιοδοξίας για τη νίκη στις εκλογές, απηύθηνε στην παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό ενόψει των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «όλοι κι όλες, θα πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και με αυτοπεποίθηση» και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών, θα πρέπει να μπει η προγραμματική συζήτηση, σε κάθε τομέα. Να αναδειχθεί τι παρέλαβε η κυβέρνηση το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποίησε.

«Θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον αυτού του τόπου», είπε και πρόσθεσε ότι καθήκον του κόμματος είναι να κάνει καλύτερη οργανωτική δουλειά.

Σύμφωνα  με πληροφορίες που μετέδωσε αποκλειστικά το OPEN TV κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του σταθμού, τη Δευτέρα κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής, αναμένεται να ανακοινωθούν οι τέσσερις στόχοι-προτεραιότητες του κόμματος, που είναι οι ακόλουθοι:

  1. 500.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης/τετραετία,
  2. έμφαση στους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες,
  3. κίνητρα για προσλήψεις νέων εργαζομένων,
  4. νέα αύξηση κατώτατου μισθού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει να αρχίσει άμεσα μια καμπάνια για την κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών. Τα ψηφοδέλτιά του κόμματος θα πρέπει να ενισχυθούν με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν και το άνοιγμα μας σε ενεργές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, τόνισε πως «όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».