Προγραμματικές Δηλώσεις: Κεντρική αποστολή της κυβέρνησης η μείωση των φόρων και οι νέες επενδύσεις

Προγραμματικές Δηλώσεις: Κεντρική αποστολή της κυβέρνησης η μείωση των φόρων και οι νέες επενδύσεις
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019. Κάθε υπουργός, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στον φάκελο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούν για εξαγγελίες έκπληξη για την άμεση μείωση των φόρων, που επιβαρύνουν τη μεσαία τάξη, ήδη από τον φετινό Αύγουστο και όχι για το 2020, όπως είχε δεσμευθεί πριν από τις εκλογές.

Στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες θα τονίσει ότι κεντρική αποστολή της κυβέρνησης είναι να μειώσει τους φόρους και να φέρει νέες επενδύσεις.

«Αποστολή μας είναι» αναμένεται να πει ο κ. Μητσοτάκης, «να συνδέσουμε τους μισθούς με την ανάπτυξη – ώστε να έχουν όλοι μερίδιο στην ευημερία. Να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους μέσω μιας Παιδείας που θα πάψει να παράγει ανέργους. Να βάλουμε τάξη και κανόνες στην αγορά εργασίας και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μια αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας. Να προσφέρουμε καλή δημόσια Υγεία ιδιαίτερα σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούν και εξαγγελίες έκπληξη για την άμεση μείωση των φόρων, που επιβαρύνουν τη μεσαία τάξη, ήδη από τον φετινό Αύγουστο και όχι για το 2020, όπως είχε δεσμευθεί πριν από τις εκλογές.

Ως προς το πολιτικό του πρόταγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις ίδιες πηγές, αναμένεται να τονίσει: «Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, πραγματικά δεν ξέρω τι ιδεολογικό πρόσημο θα έβαζε κανείς. Εγώ θα την αποκαλούσα πολιτική του μέτρου, της λογικής και του αποτελέσματος. Γι’ αυτό και, στο εξής, ο κυβερνητικός λόγος θα είναι λιτός και αληθινός. Θα αποφεύγει τα πολλά επίθετα, επιμένοντας στα ουσιαστικά. Και από τον μέλλοντα χρόνο, θα προτιμά τον ενεστώτα. Τον ενεστώτα της δράσης και του αποτελέσματος».

Το κεντρικό πολιτικό μήνυμα των προγραμματικών θέσεων του πρωθυπουργού θα επικεντρωθεί στο εξής: «Δεν θα μετρηθούμε με τους αντιπάλους μας, αλλά με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας. ‘Αλλωστε ο ελληνικός λαός αποφάσισε στις εκλογές» θα τονίσει απευθύνοντας ένα ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, ακόμη και όσους είναι ακόμη επιφυλακτικοί απέναντι στη νέα κυβέρνηση, γιατί η πρόοδος της χώρας είναι υπόθεση εθνική».