Οι προγραμματιστές της Apple κερδίζουν περισσότερα από τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ

Οι προγραμματιστές της Apple κερδίζουν περισσότερα από τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ

Πώς η «οικονομία» των εφαρμογών απειλεί  το Χόλιγουντ. 

Οι εφαρμογές των κινητών άλλαξαν την εικόνα της αγοράς, από τη στιγμή που το διαδίκτυο και η κινητή τηλεφωνία έγιναν «ένα» μέσα από τα apps.

Σήμερα μπορεί να βρει κανείς μια εφαρμογή για σχεδόν τα πάντα. Από εορτολόγιο, μέχρι υπενθυμίσεις για να πιει νερό, μέχρι να πληρώνει το δάνειο του μέσω κινητού.
Πόσο έχουν αλλάξει, όμως, οι εφαρμογές την οικονομία και την κουλτούρα; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Asymco – δραματικά.

Πιο αναλυτικά, το 2014 προγραμματιστές για τις εφαρμογές του iOS κέρδισαν περισσότερα από τα συνολικά έσοδα του box office στο Χόλιγουντ.

Η «οικονομία των apps» περιλαμβάνει και τα Android και τις διαφημίσεις και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και υπηρεσίες ανάπτυξης. Συμπεριλαμβανομένων, λοιπόν, όλων αυτών των εσόδων, τα κέρδη από τις εφαρμογές είναι πιθανό να ξεπερνούν τα κέρδη όλων των ταινιών του Χόλιγουντ .

Ο Horace Dediu, της Asymc, γράφει πως η οικονομία αυτή είναι και πιο υγιής. Σε ατομικό επίπεδο, ορισμένοι προγραμματιστές κερδίζουν περισσότερα από τους σταρ του Χόλιγουντ και πιστεύει πως λογικό το μέσο εισόδημα των προγραμματιστών είναι υψηλότερο από το μέσο εισόδημα των ηθοποιών. Επίσης η «οικονομία apps» συντηρεί περισσότερες θέσεις εργασίας ( 627.000 θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες iOS στις ΗΠΑ έναντι 374.000 στο Χόλιγουντ ) και είναι πιο εύκολο να εισέλθουν και να έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια.