Προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη: Εκκενώστε όλες τις καταλήψεις μέσα σε 15 μέρες

Προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη: Εκκενώστε όλες τις καταλήψεις μέσα σε 15 μέρες
(Ξένη δημοσίευση) Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλάει κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντησή τους, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στο Υπουργείο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, με θέμα την ευρωτουρκική συμφωνία για προσφυγικό/μεταναστευτικό. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελεσίγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς όσους βρίσκονται σε ιδιωτικά ή δημόσια κτίρια χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών τους.

Να εκκενώσουν τα κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, όσοι τα έχουν καταλάβει παράνομα, μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από σήμερα, καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους καταληψίες με ανακοίνωσή του.

«Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται, πως «εάν τα κτίρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ