Προειδοποίηση Coinbase: Ο χειμώνας στα cryptos θα διαρκέσει άλλους 12 έως 18 μήνες

Προειδοποίηση Coinbase: Ο χειμώνας στα cryptos θα διαρκέσει άλλους 12 έως 18 μήνες
pexels
«Όλοι ελπίζουμε ότι η bear market θα διαρκέσει, ξέρετε, από 12 έως 18 μήνες και θα ακολουθήσει ισχυρή ανάκαμψη» είπε ο CEO της Coinbase...

Προειδοποίηση προς τους crypto-επενδυτές να μην προβαίνουν σε μεγάλα επενδυτικά ανοίγματα απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, καθώς, όπως είπε, ο χειμώνας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να διαρκέσει άλλους 12 έως 18 μήνες.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Armstrong άφησε να εννοηθεί πως, παρότι ελπίζει ότι η bear market θα ολοκληρωθεί σε αυτό το διάστημα, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ακόμη πιο εκτεταμένη ύφεση.

«Όλοι ελπίζουμε ότι η bear market θα διαρκέσει, ξέρετε, από 12 έως 18 μήνες και θα ακολουθήσει ισχυρή ανάκαμψη. Προφανώς, όμως, όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε πως η κρίση μπορεί να κρατήσει πολύ παραπάνω. Έτσι σκεφτόμαστε στην Coinbase», είπε ο Armstrong στο CNBC. 

Πέρα από τα παραπάνω, ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase είπε ότι η εταιρεία έχει ξεπεράσει τέσσερις κρίσεις σε 10 χρόνια, οπότε «είναι έτοιμη να προσαρμοστεί στο κρύο μέχρι να φτάσουν οι πιο ζεστές μέρες».

«Αν συνεχίσουμε να φτιάχνουμε εξαιρετικά προϊόντα και δεν παρεκτραπούμε, θα τα πάμε καλά τα επόμενα πέντε ή 10 χρόνια» συμπλήρωσε ο Armstrong.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας συνδέεται με όγκους συναλλαγών στο χρηματιστήριο, με τον Armstrong να αναφέρει ότι η Coinbase «κινεί» ολοένα και περισσότερο τις δραστηριότητές της προς αυτό που ονόμασε «συνδρομή και υπηρεσίες», κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στα οικονομικά της. Οι συνδρομές και οι υπηρεσίες αποτελούν πλέον το 18% των εσόδων της εταιρείας, πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να φτάσω σε ένα μέρος όπου περισσότερο από το 50% των εσόδων μας είναι συνδρομές και υπηρεσίες», είπε στο CNBC.

Ζημίες…

Υπενθυμίζεται πως η Coinbase σημείωσε πτώση 35% στα έσοδά της για το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς η ακραία μεταβλητότητα στις αγορές οδήγησε τους επενδυτές να μειώσουν την έκθεση τους σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, περιορίζοντας τους όγκους των συναλλαγών, όπως μεταδίδει το Reuters.  Ο όγκος συναλλαγών στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων υποχώρησε στα 309 δισ. δολ. για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου σε σύγκριση με 335 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. 

Στα καλά νέα, η BlackRock θα συνεργαστεί με το ανταλλακτήριο Coinbase προκειμένου να προσφέρει πρόσβαση σε Bitcoin σε θεσμικούς επενδυτές.

Ειδικότερα, οι κορυφαίοι πελάτες της BlackRock θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων της, το Aladdin, για να παρακολουθούν την έκθεσή τους σε Bitcoin μαζί με άλλα assets του χαρτοφυλακίου τους, όπως μετοχές και ομόλογα, και να πραγματοποιούν συναλλαγές στο Coinbase.