Προειδοποίηση Γεωργιάδη για click away: «Θα αναγκαστούμε να το σταματήσουμε, κρίμα»

Προειδοποίηση Γεωργιάδη για click away: «Θα αναγκαστούμε να το σταματήσουμε, κρίμα»
Μία γυναίκα αφού έχει αγοράσει παπούτσια τα δοκιμάζει για να διαπιστώσει αν είναι αυτά που παρήγγειλε, παρά την αντίθετη επιθυμία του καταστηματάρχη, Αθήνα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από σήμερα η αγορά κινείται και τυπικά στους ρυθμούς του click away, το οποίο αρκετά καταστήματα εφάρμοσαν από το Σαββατοκύριακο.

Μία φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έφερε την αντίδραση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και μαζί την προειδοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας των μέτρων.

Η φωτογραφία, απεικονίζει μία γυναίκα να δοκιμάζει παπούτσια έξω από κατάστημα. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο δημοσιεύθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη λεζάντα του ανέφερε: «Μία γυναίκα αφού έχει αγοράσει παπούτσια τα δοκιμάζει για να διαπιστώσει αν είναι αυτά που παρήγγειλε, παρά την αντίθετη επιθυμία του καταστηματάρχη».

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που δημοσίευσε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο twitter και έγραψε πως: «Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψιν και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα..».

Τι ισχύει για τις δοκιμές

Θέση για το περιστατικό πήρε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, που ερωτώμενος σχετικά απάντησε πως: «Δεν επιτρέπεται να δοκιμάζουμε ρούχα ή παπούτσια εκτός καταστήματος. Υπάρχει περιθώριο 14 ημερών να επιστραφεί. Αυτό συνέβαινε και πριν όταν παραγγέλνανε από το διαδίκτυο».