Προειδοποίηση του Χρήστου Μεγάλου: Η απόκλιση από τις μεταρρυθμίσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Προειδοποίηση του Χρήστου Μεγάλου: Η απόκλιση από τις μεταρρυθμίσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς μίλησε για το μεγαλύτερο ρίσκο της ελληνικής οικονομίας.

 

«Για την ελληνική οικονομία, αλλά και για το χρηματοοικονομικό τομέα ευρύτερα αυτό που χρειαζόμαστε είναι να επικεντρωθούμε και να εφαρμόσουμε την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Αυτή είναι η πιο σημαντική πρόκληση και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να αποκλίνουμε απ’ αυτό», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο επικεφαλής της τράπεζας αναφέρθηκε στην οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και ο εγχώριος χρηματοπιστωτικός τομέας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα πέρασε μια μεγάλη κρίση τα τελευταία δέκα χρόνια και πως το 2018 είναι ο δεύτερος χρόνος που αναμένεται θετική ανάπτυξη και αυτός είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας, ώστε η οικονομία να πάει μπροστά.

«Απομένει πολλή δουλειά ακόμη στο μέλλον, αλλά θα έλεγα ότι μέχρι εδώ τα πάμε καλά. Ένας δεύτερος χρόνος ανάπτυξης θα έχει ένα πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην οικονομία, δεδομένων των τελευταίων ετών σημαντικής συρρίκνωση του ΑΕΠ», είπε ο CEO της Πειραιώς.