Προειδοποίηση Τραμπ στη Harley-Davidson: «Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε οι πελάτες σας»

Προειδοποίηση Τραμπ στη Harley-Davidson: «Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε οι πελάτες σας»
epa06839840 Harley Davidson Motorcycles are seen at the Boston Harley Davidson dealership in Revere, Massachusetts, USA 25 June 2018. As a result of the ongoing trade policy changes, Harley Davidson Inc., stated in a SEC filing, 'To address the substantial cost of this tariff burden long-term, Harley-Davidson will be implementing a plan to shift production of motorcycles for EU destinations from the US to its international facilities to avoid the tariff burden.' EPA/CJ GUNTHER

Μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος «ξεσπάθωσε» κατά της εταιρίας που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταφέρει εκτός ΗΠΑ την παραγωγή. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εκ νέου σήμερα με δριμύτητα εναντίον της Harley-Davidson, η οποία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής της εκτός των ΗΠΑ, υιοθετώντας απειλητικότερο τόνο προς την εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών.

«Η Harley-Davidson πρέπει να παραμείνει 100% στην Αμερική, μαζί με τους ανθρώπους που σας οδήγησαν στην επιτυχία» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Έκανα τόσα για εσάς και όμως» συμπλήρωσε, έναν και πλέον χρόνο αφότου υποδέχθηκε, σε πανηγυρικό κλίμα, στον Λευκό Οίκο τους επικεφαλής της Harley-Davidson.

«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε οι πελάτες σας» έγραψε επίσης, αναφέροντας και τους ανταγωνιστές του ομίλου, που εδρεύει στο Μιλγουόκι (Ουινσκόνσιν), κι οι οποίοι θα είναι «πολύ ευχαριστημένοι».

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μεταφέρει μέρος της παραγωγής της, καταγγέλλοντας ότι οι τελωνειακοί δασμοί θα αυξηθούν από το 6% στο 31% στα προϊόντα της που εισάγονται στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω των αντίποινων των Βρυξελλών για τους αμερικανούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.

Μετά τις ΗΠΑ, η Ευρώπη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Harley-Davidson. Κάθε χρόνο, πωλούνται εκεί 40.000 μοτοσικλέτες.

Δείτε ακόμη: Ετοιμαστείτε να βάλετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη εάν θέλετε να πιείτε Jack Daniels