Προειδοποιήσεις ότι «στερεύει» από μετρητά εξέδωσε η Norwegian Air

Προειδοποιήσεις ότι «στερεύει» από μετρητά εξέδωσε η Norwegian Air
epa08136794 Norwegian Air Boeing 737-800 lands at the Riga International Airport in Riga, Latvia, 17 January 2020. EPA/TOMS KALNINS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζουν να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και την οικονομική μας θέση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Air Τζέικομπ Σχραμ.

Η Norwegian Air που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ενδέχεται να ξεμείνει από ρευστότητα κατά το α΄ τρίμηνο του 2021, εκτός εάν εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση, όπως δήλωσε ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο σήμερα Τρίτη.

Τα μετρητά και τα ισοδύναμα μετρητών της αεροπορικής εταιρείας ανήλθαν σε 3,4 δισ. κορώνες Νορβηγίας (376,4 εκατ. δολάρια) στα τέλη Σεπτεμβρίου, από 4,98 δισ. κορώνες στο τέλος Ιουνίου

«Η Norwegian Air εξαρτάται από το πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης για να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι το α’ τρίμηνο του 2021 και έπειτα», ανέφερε η εταιρεία στην έκθεση για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας απέρριψε τη Δευτέρα την έκκληση για περισσότερη κρατική στήριξη, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ επικίνδυνη, με την εταιρεία να δηλώνει ότι σύντομα θα θέσει σε διαθεσιμότητα 1.600 υπαλλήλους, αφήνοντας μόλις 600 άτομα να εργάζονται, από 10.000 πριν από την πανδημία.

«Τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζουν να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και την οικονομική μας θέση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Air Τζέικομπ Σχραμ.