Πρώην πεζοναύτης ο δράστης της Λουϊζιάνα

Πρώην πεζοναύτης ο δράστης της Λουϊζιάνα
epa05429933 Baton Rouge Police officers signal a car as they stand guard outside of the Our Lady of The Lake Regional Medical Center in Baton Rouge, Louisiana, USA, 17 July 2016, where the injured in a shooting are reportedly being treated. Three police officers were shot dead and others were wounded in Baton Rouge as they responded to a call of shots fired when they were attacked by at least one gunman. EPA/DAN ANDERSON

Μέχρι στιγμής άγνωστα είναι τα αίτια που ανάγκασαν τον Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ να επιτεθεί στους αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ.

Ο ένοπλος που σκότωσε χθες, Κυριακή, τους τρεις αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, ήταν πρώην λοχίας των Αμερικανών πεζοναυτών, ενώ είχε υπηρετήσει στο Ιράκ. Παράλληλα, είχε καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις στο κολέγιο.

Είναι ο 29χρονος Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ, ο οποίος τραυμάτισε άλλους τρεις αστυνομικούς, ενώ κατάγονταν από το Κάνσας (Μισούρι) αναφέρουν πηγές που έχουν γνώση για τις ανακρίσεις.

Ο ίδιος είχε χωρίσει και ζούσε σε μια εργατική γειτονιά, ενώ δε φαίνεται να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.

Δεν έχουν ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής τα αίτια που ανάγκασαν τον Λονγκ, που ήταν Αφροαμερικάνος, να επιτεθεί στους αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ και στη συνέχεια, να δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά τους, την ημέρα των 29ων γενεθλίων του.

Η πόλη έγινε το επίκεντρο κοινωνικής αναταραχής από τις 5 Ιουλίου, όταν η αστυνομία σκότωσε τον Αφροαμερικάνο Άλτον Στέρλινγκ.

Ο ένας εκ των τριών αστυνομικών που τραυματίστηκαν «δίνει μάχη για την ζωή του» και οι δύο άλλοι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα και η κατάσταση της υγείας τους είναι «σταθερή» διευκρίνισε ο αξιωματικός.

Οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε ο αρχηγός της πολιτειακής αστυνομίας κι επισήμανε ότι “θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας υπό το φως των γεγονότων”.

“Η βία, το μίσος πρέπει να τερματιστούν” δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Έντουαρντς.

Για τον πρόεδρο Ομπάμα, ο θάνατος τριών αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ είναι «έργο δειλών»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε με σθένος την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ όπου σκοτώθηκαν τρία στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου και άλλα τρία τραυματίστηκαν, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τη βία.

«Μπορεί έως αυτήν τη στιγμή να μην γνωρίζουμε τα κίνητρα αυτής της επίθεσης, ωστόσο θέλω να είμαι ξεκάθαρος: δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία εναντίον των δυνάμεων επιβολης του νόμου. Καμία. Αυτές οι επιθέσεις είναι έργο δειλών ανθρώπων που δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλο» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια ανακοίνωση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσθεσε ότι προσφέρει την «πλήρη στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» στον κυβερνήτη της Λουιζιάνας, τον δήμαρχο του Μπατόν Ρουζ και την τοπική αστυνομία.
«Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη» σημείωσε ο ίδιος.