Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη

Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη
œ ¬ÔıÎÂıÙfiÚ ÙÁÚ Õ›·Ú ƒÁÏÔÍÒ·Ùfl·Ú ÕflÍÔÚ √Â˘Ò„È‹‰ÁÚ ÏÈβÌÙ·Ú ÛÙÁÌ ÔÎÔÏ›ÎÂÈ· ÙÁÚ ¬ÔıÎfiÚ. ”ı̘flÛÙÁÍÂ Í·È ÛfiÏÂÒ· –›ÏÙÁ 8 ”ÂÙÂÏ‚ÒflÔı ÛÙÁÌ ¬ÔıÎfi Á ÛıÊfiÙÁÛÁ Âfl Ù˘Ì ‹ÒËÒ˘Ì Í·È ÙÔı Ûı̸ÎÔı ÙÔı ۘ‰flÔı ̸ÏÔı ÙÔı ’ÔıÒ„ÂflÔı œÈÍÔÌÔÏfl·Ú Í·È œÈÍÔÌÔÏÈͲÌ: "”ıÏÒ‹ÓÂÈÚ ƒÁϸÛÈÔı Í·È …‰È˘ÙÈÍÔ˝ ‘ÔÏ›·".

Σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του στη ΝΔ.

Αντωνία Ξυνού

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc, που αφορά του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή και νυν στενού συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, παρήγγειλε η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορά του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Κ. Βαξεβάνη, ο οποίος προσκόμισε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ενώ εγγράφως πρότεινε να εξεταστούν και συγκεκριμένοι μάρτυρες.

Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρώην βουλευτής συνελήφθη στη Μολδαβία για παιδεραστία, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, επιδεικνύοντας το διπλωματικό του διαβατήριο, καθώς εκείνο το διάστημα υπηρετούσε σε υπηρεσίες του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της Μολδαβίας.

Ζητάται να ερευνηθεί η υπόθεση σε συνδυασμό με άρθρα του Ποινικού Κώδικα για αδικήματα τελούμενα από ημεδαπό στην αλλοδαπή, με αποτέλεσμα η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης να είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποσταλεί δικαστική συνδρομή προς τη Μολδαβία.

Τι λέει ο ίδιος ο συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη

Ήδη από χθες με την προαναγγελία της κυκλοφορίας του περιοδικού ο Νίκος Γεωργιάδης δήλωσε: «Στα κατάπτυστα προσβλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα μια απάντηση υπάρχει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η λασπολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θα διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου με κάθε νόμιμο μέσο.» Με νεότερη δήλωση του, ο πρώην βουλευτής τόνισε: «Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: news247.gr