Προκαταρκτική εξέταση για τις αναρτήσεις κατά Στουρνάρα στα social media

Προκαταρκτική εξέταση για τις αναρτήσεις κατά Στουρνάρα στα social media
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας φθάνει στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου εάν έσκαγε και μία βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα» έγραψε ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ στο Facebook. 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν και ποιες είναι αξιόποινες πράξεις σχετικά με τις αναρτήσεις κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία που απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον υπουργό Δικαιοσύνης με πληθώρα σχολίων στα social media, μεταξύ των οποίων και την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Φιλιππάκης έκλεινε το σχόλιό του λέγοντας «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου εάν έσκαγε και μία βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την καταγγελία στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία.

Πάντως, μέχρι ώρας δεν τίθεται θέμα αυτόφωρης διαδικασίας για τον Γιώργο Φιλιππάκη, παρότι ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω Facebook τα ξημερώματα της Κυριακής ότι συνελήφθη. Αργότερα, ο δικηγόρος του απέδωσε αυτή την ανάρτηση, η οποία ανέφερε «Μόλις με συνέλαβαν» σε άγνωστο που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία.

«Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει», δήλωσε ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη.