Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το χερσαίο τμήμα του TAP

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το χερσαίο τμήμα του TAP

Ο αγωγός διαμέτρου 1,6 μέτρων και μήκους 760 χιλιομέτρων θα περνά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι τις ακτές της Αλβανίας.

Τον διαγωνισμό για την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού ΤΑΡ προκήρυξε σήμερα η Κοινοπραξία του έργου. Πρόκειται για αγωγό διαμέτρου 1,6 μέτρων και μήκους 760 χιλιομέτρων, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι τις ακτές της Αλβανίας, η εργολαβία για τον οποίο όπως ανακοίνωσε η Κοινοπραξία μπορεί να μοιραστεί σε μικρότερα τμήματα, ανάλογα με τις προσφορές που θα υποβληθούν.

Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται μετά από τη διαδικασία προεπιλογής που ξεκίνησε το Μάιο ενώ η υπογραφή των συμβολαίων αναμένεται στα τέλη του 2015 και η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2016.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου διευθυντή της Κοινοπραξίας κ. Knut Steinar Kvindesland, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος από όλους τους διαγωνισμούς που θα προκηρύξει ο ΤΑΡ. Ο επόμενος διαγωνισμός θα αφορά την κατασκευή των σταθμών συμπίεσης φυσικού αερίου που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Μέτοχοι του ΤΑΡ είναι οι εταιρίες BP (20%), SOCAR (20%), Statoil (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) and Axpo (5%).