Πρόκληση Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά»

Πρόκληση Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά»
epa07066462 Turkey's Defense Minister Hulusi Akar (C) arrives for the start of Nato Defense Ministers meeting at the North Atlantic Treaty Organization (NATO) headquarters in Brussels, Belgium, 03 October 2018. Others are not identified. EPA/OLIVIER HOSLET

Συνεχίζει με νέα «πυροτεχνήματα» την εμπρηστική της ρητορική η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να ανεβάζει για ακόμη μια φορά τους τόνους και να μιλά για «παράνομη στρατιωτικοποίηση» 16 ελληνικών νησιών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως ο «τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο».

«Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει συνθήκες» είπε ο ίδιος, και συνέχισε:

«Παράλληλα, με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, ισχυρίζεται πως ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια ενώ τα χωριά της ύδατα φθάνουν τα έξι μίλια». Ο Ακάρ προχώρησε και σε… υποδείξεις, λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρεται και στην Κύπρο και προειδοποιεί κανένας να μην «τεστάρει τη δύναμη» της Τουρκίας: «Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας» σημειώνει.


Πηγή: news247.gr