Πρόκληση από τον τουρκικό Τύπο: Ο Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί

Πρόκληση από τον τουρκικό Τύπο: Ο Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί
Photo: pixabay.com
Ο τουρκικός Τύπος κατηγόρησε την Τρίτη τον Αλέξη Τσίπρα πως πήγε σε τουρκικό νησί, καθώς το Αγαθονήσι ανήκει στην περιφέρεια του Αϊδινίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu.

Σε διαρκείς προκλήσεις επιδίδονται οι Τούρκοι ενόψει και δημοτικών εκλογών (31 Μαρτίου).  Ο τουρκικός Τύπος κατηγόρησε την Τρίτη τον Αλέξη Τσίπρα πως πήγε σε τουρκικό νησί, καθώς το Αγαθονήσι ανήκει στην περιφέρεια του Αϊδινίου σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu.

Ακολουθώντας τη γραμμή της τουρκικής κυβέρνησης, ο τουρκικός Τύπος ισχυρίζεται ότι την Τρίτη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός όχι μόνο είπε ψέματα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του από τουρκικά μαχητικά ανήμερα της 25ης Μαρτίου, αλλά και πως πήγε σε τουρκικό νησί.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Sozcu. Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε διπλά «Από τη μια είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή».

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για «άμεση απάντηση στο άμεσο ψέμα του Τσίπρα».

Η Άγκυρα φρόντισε διέψευσε την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Έλληνα πρωθυπουργού μέσω πηγών της στο  πρακτορείο Anadolu, ωστόσο η Αθήνα τη Δευτέρα αναμένεται να προβεί σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, μόνο τη Δευτέρα, ανήμερα της ελληνικής ημέρας Ανεξαρτησίας, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 47 παραβιάσεις από οχτώ μαχητικά.