Πρόκληση για τη Γερμανία η αύξηση της μεταναστευτικής ροής

Πρόκληση για τη Γερμανία η αύξηση της μεταναστευτικής ροής

Περισσότεροι από 800.000 αναμένεται να φτάσουν στη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους.

Για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στην Ευρώπη, εν μέσω δραματικής αύξησης της μεταναστευτικής ροής, μιλά ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, στο Euronews. Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρει ότι ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα του αναμένεται να φτάσει έως το τέλος του έτους τις 800.000.

«Ο αριθμός των μεταναστών είναι τετραπλάσιος από πέρυσι και αντιπροσωπεύει περίπου το 43% όλων των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη. Αυτή είναι μια μείζονα πρόκληση –ακόμη και για μια καλά οργανωμένη και πλούσια χώρα όπως η Γερμανία. Πρέπει να λάβουμε εθνικά μέτρα, αλλά και μέτρα σε όλη την Ευρώπη», τονίζει ο ντε Μεζιέρ. Ο Ντε Μεζιέρ επισήμανε ότι πρέπει να γίνει μια διάκριση μεταξύ αυτών που χρήζουν πράγματι βοήθειας και αυτών που δεν χρειάζονται προστασία.

«Όσον αφορά τα εθνικά μέτρα, αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πρόκληση, που είναι η παροχή αξιοπρεπούς καταλύματος. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες πρέπει να φύγουν από τις σκηνές και να τους βρούμε στέγη γιατί ο χειμώνας πλησιάζει. Θα επιταχύνουμε τη διαδικασία», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ