Προκλητικό εξώφυλλο του Charlie Hebdo: Η Μέρκελ αποκεφαλίζει τον Σουλτς

Προκλητικό εξώφυλλο του Charlie Hebdo: Η Μέρκελ αποκεφαλίζει τον Σουλτς

Και συσχετίζεται με το αντίστοιχο εξώφυλλο του Spiegel που απεικόνιζε τον Τραμπ να αποκεφαλίζει την "Ελευθερία".

Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, παρά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε τον Ιανουάριο του 2015 η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, δεν σταματά να ασκεί έντονη κριτική σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Στη σημερινή του έκδοση, σε μια παραλλαγή του εξωφύλλου του γερμανικού Spiegel που απεικόνιζε τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ να αποκεφαλίζει το άγαλμα της Ελευθερίας, το CH φιλοξενεί μια καρικατούρα της  Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κρατά το κεφάλι του υποψήφιου για την Καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς. 

Η Μέρκελ, που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται πως απειλείται από την ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία του Μάρτιν Σούλτς με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού, να κοιτά αδιάφορα κρατώντας στο απαγχωνισμένο κεφάλι του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο άλλο το ματωμένο μαχαίρι. “Διαίρει και βασίλευε” υπονοεί ο αρθρογράφος; 

 

 

Ο τίτλος γράφει «Εκτός ελέγχου οι αναγνώστες του Spiegel» με τον συντάκτη να αναφέρεται στην προεκλογικό “αναβρασμό” που επικρατεί στη γειτονική τους Γερμανία.