Προμηνύεται «καταιγίδα» σήμερα στη Wall Street

Προμηνύεται «καταιγίδα» σήμερα στη Wall Street
NEW YORK CITY, NEW YORK, UNITED STATES - 2015/10/17: New York city navigation: Wall street signboard with Water street and one way signboards fixed on a pole at a traffic intersection in New York city, USA. Wall Street is a 1.1 km street from Broadway to South Street on the East River in the Financial District of lower Manhattan, New York City. (Photo by Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images)

Τα futures πέφτουν και τρομάζουν τους επενδυτές σε ένα σκηνικό παγκόσμιας χρηματιστηριακής αναταραχής. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σήμερα με αρνητικά πρόσημα από το άνοιγμά τους, την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου «βυθίζονται» και πάλι κάτω από τα 27 δολάρια το βαρέλι. Οι επενδυτές στρέφονται στην αγορά περιουσιακών στοιχείων, όπως ο χρυσός και τα ομόλογα, τα οποία θεωρούνται παραδοσιακά ως ασφαλή καταφύγια.

Και όλα αυτά, αφότου η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε πως η αναταραχή στην αγορά και η ισχυροποίηση του δολαρίου θα μπορούσε να βλάψουν την οικονομία των ΗΠΑ. Στις 13:00 το μεσημέρι τα αμερικανικά futures κινούνταν με πτώση 1,5%-2,5%.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αναταραχή των αγορών είναι:

1. Χρηματιστηριακό χάος: Οι ευρωπαϊκές αγορές υπέφεραν κατά την έναρξη των συναλλαγών. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου βρέθηκε με πτώση άνω του 2%, της Φρανκφούρτης με απώλειες άνω του 3% και του Παρισίου άνω του 4%.

2.Βάλλονται οι τράπεζες: Οι μετοχες της Societe Generale κατέγραψαν πτώση 13% κατά την έναρξη των συναλλαγών, ενώ ισχυρές είναι οι απώλειες και πολλών άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών όπως της Standard Chartered που διαμορφώθηκαν στο 6%.

3.Υποκινητές της χρηματιστηριακής αγοράς: Twitter, Tesla, Total, η Adidas και Opera έχουν καταγράψει μεγάλως απώλειες κατά τις τελευταίες ώρες διαπραγμάτευσης.

Πηγή πίνακα: CNN Money

4.Κέρδη και μεγέθη: Περίοδος οικονομικών αποτελεσμάτων αυτή που διανύουμε και ανάμεσα στις εταιρείες που υπέβαλαν στοιχεία σήμερα το πρωί ήταν η Alcatel-Lucent, η Pepsi, η Kellogg, η Thomson Reuters και η TIME. Μετά το κλείσιμο των αγορών αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους το CBS και η Groupon.

5.Ο ρόλος της Fed: Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ συνεχίζει την επίθεσή της στο Καπιτώλιο. Την Τετάρτη δήλωσε πως οι Αμερικανοί βουλευτές βάζουν πολλά εμπόδια στην ανάπτυξη της οικονομίας.

6.Και μία περίληψη της Τετάρτης: Οι συναλλαγές χθες στη Wall Street ολοκληρώθηκε με τον Dow Jones να κλείνει με απώλειες 0,6%, τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη 0,4% και τον S&P 500 να παραμένει αμετάβλητος.