Προς ανοδικό άνοιγμα οι ευρωαγορές – Κλειστή η Wall Street, λόγω της 4ης Ιουλίου

Προς ανοδικό άνοιγμα οι ευρωαγορές – Κλειστή η Wall Street, λόγω της 4ης Ιουλίου
epa07929382 An information panel shows the evolution of the Spanish index IBEX 35 at the stock market in Madrid, Spain, 18 October 2019. The IBEX 35 dropped a 0.24 percent at the start of the trading day dragged by China's economy slowdown on the third quarter of the year and while waiting for the decision of the British Parliament on the Brexit deal with the European Union (EU). EPA/FERNANDO ALVARADO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι παγκόσμιες αγορές αρχίζουν να διαπραγματεύονται το δεύτερο εξάμηνο του έτους μετά το πρώτο εξάμηνο - όπου κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης - που έληξε την περασμένη εβδομάδα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν σε θετικό έδαφος τη Δευτέρα σε μια πιο ήσυχη μέρα για τις παγκόσμιες αγορές, δεδομένης της αργίας της 4ης Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δείκτης FTSE του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να ανοίγει 44 μονάδες υψηλότερα στις 7.200, ο γερμανικός DAX 65 μονάδες υψηλότερος στις 12.865, ο γαλλικός CAC 40 37 μονάδες στις 5.958 και ο ιταλικός FTSE MIB 34 μονάδες υψηλότερα στις 21.281, σύμφωνα με στοιχεία της IG.

Οι παγκόσμιες αγορές αρχίζουν να διαπραγματεύονται το δεύτερο εξάμηνο του έτους μετά το πρώτο εξάμηνο – όπου κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης – που έληξε την περασμένη εβδομάδα.

Καθώς οι αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές για την επίσημη αργία της 4ης Ιουλίου τη Δευτέρα, οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι πολύ πιο περιορισμένοι. Την περασμένη Παρασκευή, οι αμερικανικές μετοχές ανέβηκαν στην αρχή του νέου τριμήνου, αφού ο S&P 500 έκλεισε τη χειρότερη επίδοσή του στο πρώτο εξάμηνο εδώ και δεκαετίες.

Μικτά πρόσημα στην Ασία

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινούνται με μικτά πρόσημα, ενόψει των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας και της Μαλαισίας αυτή την εβδομάδα.

Ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 1,26%, με τις μετοχές των τραπεζών και της λιανικής στο πράσινο.

Οι αγορές της Ιαπωνίας και της ηπειρωτικής Κίνας είναι επίσης υψηλότερες.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία αντιστάθμισε τα προηγούμενα κέρδη για να διαπραγματευτεί 0,54% υψηλότερα, ενώ ο δείκτης Topix αναρριχήθηκε γύρω στο 1%.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite κερδίζει 0,14% και το Shenzhen Component έχει άνοδο 0,9%.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας. Ο Kospi παλεύει για κατεύθυνση και σημειώνει πτώση 0,91%, ενώ ο Kosdaq υποχωρεί 1,92%.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύεται 0,13% χαμηλότερα.

Στη Νοτιοανατολική Ασία, το Jakarta Composite της Ινδονησίας σημειώνει πτώση 2,54%.