Προς έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ η Πανγαία

Προς έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ η Πανγαία

Η εταιρεία εντάσσει την κίνηση αυτή στο πλαίσιο της ανάπτυξης του επενδυτικού της πλάνου στο χώρο των ακινήτων.

 

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ με σκοπό να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, αναμένεται να προχωρήσει η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι η επιλογή αυτή θεωρείται πιο πρόσφορη από τη μέχρι πρότινος δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία επί του παρόντος μετατίθεται σε μεταγενέστερο στάδιο. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αναβάλλεται, αναφέρει το ρεπορτάζ, αλλά επανενεργοποιηθεί στο β’ εξάμηνο του έτους.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία εισόδου σε έναν μεγάλο αριθμό ακινήτων, τα οποία θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιό της. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, κ. Αρι Καρυτινό, μεταξύ των επενδυτικών προτάσεων που εξετάζονται αυτήν την περίοδο περιλαμβάνεται και ο πολλά υποσχόμενος κλάδος των κατοικιών που προορίζονται για τουριστική εκμετάλλευση, είτε στην Αττική είτε σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς, με έμφαση στην πολυτέλεια του προσφερόμενου προϊόντος. Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση νέων συμφωνιών αγοράς ακινήτων σε κλάδους όπως τα σούπερ μάρκετ και τα logistics.

Κατά τη διάρκεια του 2017, η Πανγαία, μεταξύ άλλων, προχώρησε στην απόκτηση πέντε εμπορικών ακινήτων (σούπερ μάρκετ), συνολικής επιφάνειας 87.000 τ.μ., αντί συνολικού ποσού 71 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τέσσερα καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λ. Μαραθώνος (Γέρακας), τη Λ. Αθηνών (Αθήνα), τη Λ. Πέτρου Ράλλη (Αγ. Ιωάν. Ρέντης) και την Πάτρα. Πρόκειται για πρώην καταστήματα Carrefour, τα οποία ανήκαν σε ξένο θεσμικό επενδυτή και πλέον μισθώνονται από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Είναι συνολικής επιφάνειας 75.000 τ.μ. και κόστισαν 47 εκατ. ευρώ.