Προς εκτόνωση η κρίση στην καθαριότητα;

Προς εκτόνωση η κρίση στην καθαριότητα;
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου.Η συνάντηση γίνεται μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Νωρίτερα μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν να περάσουν την είσοδο του μεγάρου και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Mετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ΠΟΕ - ΟΤΑ. 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδιας Νίκος Τράκας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έκανε νέες προτάσεις τις οποίες θα αξιολογήσει σε περίπου μια ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του πρωθυπουργού περιλαμβάνει την κατάργηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οι συνδικαλιστές απέφυγαν να πάρουν θέση για τη στάση που θα κρατήσουν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ωστόσο οι περισσότεροι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε αργά χθες το απόγευμα και αφότου είχε διαπιστωθεί ότι η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη δεν ήταν δυνατή να μεταπείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους