Προς ελεύθερη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σε αεροπλάνα

Προς ελεύθερη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σε αεροπλάνα

Μετά τις ΗΠΑ και η Ευρώπη «χαλαρώνει» τους κανόνες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Στο δρόμο που χάραξαν οι ΗΠΑ βαδίζει και η Ευρώπη όσον αφορά τους κανόνες που αφορούν τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών κατά την απογείωση και την προσγείωση αεροσκαφών.

Έως τώρα, «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές – ταμπλέτες και άλλες συσκευές μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους επιβάτες μόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης και όχι κατά την απογείωση και προσγείωση του αεροσκάφους.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Αερομεταφορών (European Aviation Safety Agency) εξέδωσε νέες οδηγίες, τονίζοντας ότι η χρήση τέτοιων συσκευών γίνεται πλέον επιτρεπτή.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η χρήση των συσκευών πρέπει να γίνεται σε airplane mode, δηλαδή να μην εκπέμπεται από τη συσκευή σήμα.

Δηλαδή οι χρήστες μπορούν να έχουν ενεργοποιημένη την ηλεκτρονική συσκευή, αλλά στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων δεν θα είναι σε θέση να μιλήσουν ή να στείλουν γραπτό μήνυμα. Ο λόγος που απαγορεύεται η εκπομπή σημάτων από τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να προκληθούν παρεμβολές στα συστήματα του αεροπλάνου.

Μέχρι το τέλος του μήνα, οι νέες οδηγίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ.

Διαβάστε σχετικά: Επιτρέπεται το ίντερνετ κατά τη διάρκεια της πτήσης