Προς εξέταση το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου για ρωσικές πτήσεις

Προς εξέταση το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου για ρωσικές πτήσεις
Αεροπλάνα της Aegean στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Σπάτα, Σάββατο 21 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η απαγόρευση των ρωσικών πτήσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας νέας δέσμης κυρώσεων κατά της Μόσχας που θα συζητηθεί αργότερα την Κυριακή από τους υπουργούς Εξωτερικών του μπλοκ, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ έχει ήδη κλείσει τον εναέριο χώρο της για τις πτήσεις αυτές και μια πιο επίσημη απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί σύντομα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η Σουηδία ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, ακολουθώντας το παράδειγμα ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Βρετανία και η Γερμανία, που το έπραξαν ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή υπουργός της κυβέρνησης.

Ο Σουηδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χανς Ντάλγκρεν δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία SR ότι η σκανδιναβική χώρα θα πιέσει επίσης για το κλείσιμο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.