Προς νέο ρεκόρ χρήσης δεδομένων οδεύει για φέτος η Wind

Η κίνηση του δικτύου 4G αναμένεται να αυξηθεί κατά 130%, αναφέρει η εταιρία.

Νέο ρεκόρ στη χρήση δεδομένων αναμένεται να σημειώσουν και φέτος οι συνδρομητές της Wind, καθώς και οι ξένοι επισκέπτες που θα κάνουν περιαγωγή στο 4G δίκτυο της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Διεύθυνση Δικτύου της Wind έχει προετοιμαστεί για το φετινό καλοκαίρι φροντίζοντας για την επέκταση της κάλυψης 4G και της διαθεσιμότητας του δικτύου ανά την επικράτεια. Η κίνηση του δικτύου 4G αναμένεται να αυξηθεί κατά 130% αναφέρει η εταιρία.

«Όπως έδειξαν οι μελέτες που πραγματοποιήσαμε, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2017, φέτος την ίδια περίοδο, η κίνηση των δεδομένων αυξήθηκε στα νησιά του Ιονίου κατά 122%, στην Κρήτη κατά 101%, στις Κυκλάδες κατά 92%, και στα Δωδεκάνησα κατά 98%» δήλωσε ο Νίκος Πανόπουλος, γενικός διευθυντής Δικτύου της Wind .

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου της εταιρείας, η χρήση δεδομένων αυξάνεται κατακόρυφα το καλοκαίρι με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά, τα οποία αποτελούν τη βασική πηγή έλξης των τουριστών για τις διακοπές τους.

Η κάλυψη του δικτύου 4G της Wind, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αγγίζει σήμερα το 88% της επικράτειας και σχεδόν το 100% σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας καθώς και στις τουριστικές περιοχές. Συγκεκριμένα στη Μύκονο φτάνει στο 100% της κάλυψης, στη Σαντορίνη 98%, στη Χαλκιδική 95%, στην Κρήτη 97%, στη Ρόδο 99% και στην Κέρκυρα 94%. Καθημερινά το δίκτυο της διεκπεραιώνει πάνω από 20 εκατ. κλήσεις και διαχειρίζεται περισσότερα από 80 ΤΒ δεδομένων.