Προς πώληση η οικία των Κένεντι στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ

Προς πώληση η οικία των Κένεντι στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ

H οικία του ζεύγους Κένεντι στη Βιρτζίνια, την οποία σχεδίασε η Τζάκι Κένεντι, έχει τεθεί ξανά προς πώληση, αλλά σε χαμηλότερη τιμή.

Το WexFord, η οικία του ζεύγους Κένεντι στη Βιρτζίνια, την οποία και σχεδίασε η τότε πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι έχει τεθεί ξανά προς πώληση, αλλά σε χαμηλότερη τιμή.

Χτίστηκε το 1962 και τελειοποιήθηκε ένα χρόνο μετά. Διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια, ενώ μπορεί κανείς να το αγοράσει στην τιμή των 5,95 εκατ. δολαρίων, από 7,95 εκατ. δολάρια που ήταν η ζητούμενη τιμή τον Σεπτέμβριο του 2015 και 10,9 εκατ. δολάρια το 2013.

Σύμφωνα με την εταιρεία ακινήτων Mary Ann McGowan of Thomas & Talbot Real Estate, η πολυτελής βίλα διαθέτει ακόμη μια περιφραγμένη είσοδο, πισίνα, γήπεδο του τένις, ενώ την κάθε γωνιά του σπιτιού είναι επιμελημένη αποκλειστικά από την Τζάκι, καθώς όπως αναφέρεται σε μια χειρόγραφη επιστολή της, η οικογένεια Κένεντι είχε ως όνειρο να ζει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημειώνεται ότι η επιστολή αποτελεί μέρος της συλλογής από τα 400 αντικείμενα, τα οποία και πωλήθηκαν για 17,500 δολάρια τον Φεβρουάριο του 2015.

Δυστυχώς, όμως, οι Κένεντι είχαν την ευκαιρία να χαρούν το σπίτι μόνο τρεις εβδομάδες το χρόνο, ενώ συνολικά τους στοίχησε 120.000 δολάρια για την κατασκευή του.

 

Μάλιστα, η τελευταία επίσκεψή τους σύμφωνα με το John F. Kennedy Presidential Library and Museum, ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου το 1963, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ στις 22 Νοεμβρίου στο Ντάλας.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι πιο αγαπητοί και οι πιο μισητοί Πρόεδροι των ΗΠΑ