Προς πώληση το γνήσιο φωτόσπαθο του Λουκ Σκάιγουοκερ

Προς πώληση το γνήσιο φωτόσπαθο του Λουκ Σκάιγουοκερ

Τι δηλώνει ο Μαρκ Χάμιλ για τη δημοπρασία.

Εσείς πόσα θα δίνατε για να αγοράσετε το αληθινό φωτόσπαθο του Λουκ Σκάιγουοκερ από την ταινία Star Wars;

Στη Hollwood Auction 89 του οίκου Profiles in History οι φίλοι του Star Wars ίσως μπορέσουν να αποκτήσουν το πρωτότυπο φωτόσπαθο που χρησιμοποιήθηκε στον πρώτο «Πόλεμο των Άστρων» (1977) και στο σίκουελ «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980). Το αντικείμενο ανήκει στη συλλογή του παραγωγού Γκάρι Κερτζ και εκτιμάται θα ξεπεράσει τα 200.000 δολάρια – αλλά δεν αποκλείεται να πουληθεί για πολλά περισσότερα.

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής των ταινιών, Μαρκ Χάμιλ, που υποδύθηκε τον Λουκ Σκάιγουοκερ, έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης στο Twitter ότι υπάρχει πιθανότητα το φωτόσπαθο να μην είναι τόσο μοναδικό όσο η δημοπρασία αφήνει να εννοηθεί..

«Προσέχετε. Δεν υπήρχε ΕΝΑ μόνο φωτόσπαθο που να χρησιμοποιούσα στις ταινίες, αλλά ΠΟΛΛΑ, τόσο για μένα όσο και για τους σωσίες μου», έγραψε ο δημοφιλής ηθοποιός. Το tweet του τελείωνε με το hashtag #BuyerBeware, δηλαδή «αγοραστή πρόσεχε».

Η συγκεκριμένη δημοπρασία περιέχει πάντως και πολλά ακόμη αντικείμενα από το σύμπαν των Star Wars. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ένα γνήσιο κράνος Αυτοκρατορικών Στρατιωτιών από την ταινία Episode VI – Return of the Jedi ή ένα ζευγάρι χέρια από το ρομπότ C-3PO. Επιπλέον υπάρχει και ένα κράτος Stormtrooper το οποίο χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της της ταινίας Star Wars: The Force Awakens.

Σημειώνεται πως η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Δεκεμβρίου στο Λος Άντζελες.