Προς πώληση βγαίνει η θρυλική εταιρεία Sikorsky Aircraft

Προς πώληση βγαίνει η θρυλική εταιρεία Sikorsky Aircraft

Ο όμιλος της United Technologies αποφάσισε να αποχωρισθεί την ιστορική εταιρεία κατασκευής ελικοπτέρων.

Έπειτα από πολλούς μήνες σκέψης, ο βιομηχανικός όμιλος United Technologies (UTC) ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να αποχωρισθεί τη θυγατρική του εταιρεία Sikorsky, έναν από τους πιο μεγάλους και εμβληματικούς κατασκευαστές ελικοπτέρων παγκοσμίως.

Ο UTC, ο οποίος κατασκευάζει επίσης τους ανελκυστήρες Otis και τους κινητήρες αεροσκαφών Pratt and Whitney, προέβη στην ανακοίνωση αυτή την ώρα που πραγματοποιείται η Έκθεση Αεροναυπηγικής του Μπουρζέ.

Μολονότι η τελική απόφαση πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του UTC, ένα πράγμα είναι πλέον βέβαιο: έως το τέλος του χρόνου, η Sikorsky δεν θα αποτελεί πλέον τμήμα του αμερικανικού αυτού ομίλου και είτε θα πωληθεί είτε θα γίνει ανεξάρτητη οντότητα.

Η Sikorsky Aircraft, η οποία πραγματοποίησε το 2014 πωλήσεις 7,5 δισεκ. δολαρίων (+19% σε διάστημα ενός έτους), αλλά το αποτέλεσμα χρήσεως της επιχείρησης έχει μειωθεί σε λιγότερο από το μισό, διαθέτει μια κυρίως στρατιωτική πελατεία, στην προκειμένη περίπτωση το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο κατασκευαστής των πολύ γνωστών Black Hawk και Sea Hawk βρίσκεται εξάλλου αντιμέτωπος, όπως και οι άλλοι πρωταγωνιστές του τομέα, με την άνοδο του κόστους για την κατασκευή νέων αεροσκαφών και για την ανάπτυξή τους σε μεγάλη κλίμακα, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ