Προς συμφωνία εκατομμυρίων μεταξύ δυο ευρωπαϊκών γιγάντων ποτού

Προς συμφωνία εκατομμυρίων μεταξύ δυο ευρωπαϊκών γιγάντων ποτού
Photo: AFP

Με στόχο την εδραίωση στην κορυφή των προμηθευτών λικέρ παγκοσμίως.

Ο ιταλικός γίγαντας ποτού, Campari ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να αγοράσει τη γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει το λικέρ Grand Marnier για 684 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Campari, η έκτη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών, σημείωσε ότι θα προτείνει να εξαγοράσει μετοχές της Grand Marnier έναντι 8.050 ευρώ έκαστη σε μετρητά, έχοντας συμφωνήσει να εξαγοράσει μετοχές που αντιστοιχούν στο 17,2% της εταιρίας από μετόχους με πλειοψηφική συμμετοχή.

Η Campari, που είναι περισσότερο γνωστή για το κοκτέιλ Spritz και περιέχει το απεριτίφ Aperol, έχει αναπτυχθεί μέσω μια σειράς εξαγορών από το 1995 και ελπίζει ότι η γαλλική εταιρεία θα τη βοηθήσει να επωφεληθεί από την αναβίωση ενός κλασσικού κοκτέιλ, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Ο CEO της ιταλικής επιχείρησης Bob Kunze-Concewitz ανέφερε σε δήλωσή του ότι: «αποκτώντας τη Grand Marnier ενισχύεται η προσπάθεια μας στην περαιτέρω αναβίωση του κλασσικού κοκτέιλ ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα εδραιώνεται η θέση μας στην κορυφή των προμηθευτών λικέρ παγκοσμίως».