Προς συμφωνία Viva και Praxia Bank

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις για την Praxia Bank, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μέτοχος της τράπεζας Bob Diamond βρίσκεται σε συζητήσεις με την Viva για την πώληση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει συμφωνία για την έναρξη του due diligence στην τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η Viva είχε εκδηλώσει εξαρχής ενδιαφέρον για την Praxia Bank, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σημαντικότερο «περιουσιακό στοιχείο» που διαθέτει η Praxia είναι για την Viva η τραπεζική άδεια. Η άδεια τραπεζικού ιδρύματος είναι απαραίτητη για τη Viva προκειμένου να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί στο εξωτερικό στον τομέα των καρτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Viva ανέλαβε την δέσμευση να καλύψει το σύνολο των δαπανών της Praxia που θα προκύψουν μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτείται η έγκριση της συναλλαγής από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ στελέχη της Viva ενημερώνουν ήδη αναλυτικά για την συναλλαγή την ΤτΕ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε το due dilligence της Praxia από την Παγκρήτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος της Praxia, Μπομπ Ντάιαμοντ, βρίσκονταν σε παράλληλες διαπραγματεύσεις με Παγκρήτια και Viva επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει το τίμημα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Παγκρήτια: «Ολοκληρώθηκε το due diligence μεταξύ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και της PRAXIA Bank, χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Παγκρήτια Τράπεζα συνεχίζει αυτόνομα το επιχειρηματικό της σχέδιο».

Πηγές της Παγκρήτιας σημειώνουν ότι η απόκτηση της Praxia εντάσσονταν σε συγκεκριμένο πλαίσιο και οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.