Προς τέσσερις συντελεστές ΦΠΑ, με τα τρόφιμα στο 7%

Προς τέσσερις συντελεστές ΦΠΑ, με τα τρόφιμα στο 7%

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις – Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Ολάντ και Μέρκελ.

Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με κύκλους προσκείμενους στις συζητήσεις, να αναφέρουν ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει το βράδυ, τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των τριών Ευρωπαίων ηγετών μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.

Διαψεύδει φήμες για παραίτηση ο Γιάνης Βαρουφάκης

«Φήμες για την επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε σχετική ανάρτηση που έκανε σήμερα στο Twitter, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες περί παραίτησής του.

Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Rumours of my impending resignation are (for the umpteenth time) grossly premature…». Σε σχόλιο χρήστη, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στη συνέχεια: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τζ. Μ. Κέινς (μεσοπρόθεσμα αυτοί που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικας έχουν κολλήσει μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών»).

Έλενα Παναρίτη: Δεν έχω κάνει δηλώσεις, μιλάω όταν πρέπει

Η κ. Παναρίτη, μέσω Twitter, πήρε μέρος στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει. Απαντώντας σε ερώτηση που της απηύθυνε δημοσιογράφος στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για το εάν ισχύουν δηλώσεις που της αποδίδονται, η κ. Παναρίτη, ανέφερε: «Όχι, δεν έχω κάνει δηλώσεις, μιλάω όταν πρέπει. Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει».

Νωρίτερα η ιστοσελίδα usay.gr είχε μεταφέρει πληροφορίες περί αναφορών της κ. Παναρίτη προς συνομιλητές της, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα. Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαπραγματευτική ομάδα».

Διαβάστε ακόμη: Η Έλενα Παναρίτη, η κομματική πειθαρχία και οι εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ