Προσφυγή ενάντια στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ από την Kaspersky Lab

Προσφυγή ενάντια στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ από την Kaspersky Lab
epa05762784 A general view of Russian cyber security firm Kaspersky Lab in Moscow, Russia, 31 January 2017. Ruslan Stoyanov, head of cyber-investigations at Kaspersky Lab, was arrested by Russian state security service FSB on charges of treason. EPA/SERGEI ILNITSKY

Η εταιρεία επικαλείται τις επιπτώσεις στη φήμη και τα έσοδα μιας Δεσμευτικής Λειτουργικής Οδηγίας. 

 

Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε την Τρίτη ότι καταθέτει προσφυγή ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) για τη Δεσμευτική Λειτουργική Οδηγία 17-01 που απαγορεύει τη χρήση των προϊόντων της σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Η Kaspersky Lab έχει ασκήσει προσφυγή βάσει του Κώδικα περί Διοικητικής Διαδικασίας ώστε να επιβάλει τα συνταγματικά της δικαιώματα και να αμφισβητήσει τη Δεσμευτική Λειτουργική Οδηγία που απαγορεύει τη χρήση των προϊόντων και των λύσεων της εταιρείας από κυβερνητικούς οργανισμούς των ΗΠΑ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η απόφαση του Υπουργείου είναι αντισυνταγματική και βασίστηκε σε υποκειμενικές, μη τεχνικές δημόσιες πηγές, όπως αναφορές ανεπιβεβαίωτων και συχνά ανώνυμων πηγών, σχετικές αξιώσεις και φήμες. Επιπλέον, το Υπουργείο παρέλειψε να παράσχει στην εταιρεία την κατάλληλη διαδικασία για να αντικρούσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς στους οποίους βασίζεται η Οδηγία και δεν παρείχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τα «σφάλματα» της εταιρείας.

«Επειδή η Kaspersky Lab δεν έχει λάβει δίκαιη μεταχείριση όσον αφορά τους ισχυρισμούς και δεν έχουν προσκομιστεί τεχνικά στοιχεία για την επικύρωση των ενεργειών του Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, είναι προς το συμφέρον της εταιρείας να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: να κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο από το ψηφιακό έγκλημα», δήλωσε ο Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab.