Προσγειώνεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η Binance – Πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές

Προσγειώνεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η Binance – Πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Πράσινο φως από την αρμόδια χρηματοοικονομική αρχή του Άμπου Ντάμπι έλαβε η Binance Holdings, για να λειτουργεί ως broker εικονικών περιουσιακών στοιχείων – αν και το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο χρειάζεται ακόμα να προβεί σε κάποιες διατυπώσεις δήλωσε στο Bloomberg ο Richard Teng, επικεφαλής της εταιρείας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και πρώην στέλεχος της ADGM.

Εάν η πλήρης αδειοδότηση για το Άμπου Ντάμπι -την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- είναι επιτυχής, το ανταλλακτήριο θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες εικονικών περιουσιακών στοιχείων σε όλη την περιοχή μέσω μιας θυγατρικής, της Binance (AD) Ltd. 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ειδικότερα, έχουν αναδειχθεί ως προτιμώμενη δικαιοδοσία για τα κρυπτονομίσματα. Η FTX, ένας από τους κορυφαίους ανταγωνιστές της Binance, έλαβε άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP) στο Ντουμπάι τον περασμένο μήνα. 

Η BitOasis, η πρώτη VASP που αναγνωρίστηκε στη χώρα, εξασφαλίζοντας προσωρινή έγκριση από τον ρυθμιστικό φορέα. Η Bybit και το Crypto.com επεκτείνουν επίσης την παρουσία τους.