Προσκλητήριο Τσίπρα στους προοδευτικούς πολίτες το βράδυ από το Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Προσκλητήριο Τσίπρα στους προοδευτικούς πολίτες το βράδυ από το Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Ειδικό κάλεσμα στους νέους. Στην ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης αναμένεται να αναφερθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης Σκουρής

Προσκλητήριο στους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να συστρατευτούν μαζί του αναμένεται να απευθύνει το βράδυ απόψε από το Φεστιβάλ Σπούτνικ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Άλσος Γουδή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενισχυμένος από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της ΚΠΕ του κόμματός του,όπου τελικά αποφεύχθηκε η εσωστρέφεια των προηγούμενων ημερών, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στην ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης για τη χώρα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ θα καλέσει και σε υπεράσπιση των κατακτήσεων της περιόδου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά θα υπάρχει στη νέα γενιά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, συγκεντρώνοντας το 38% στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενώ φέτος παρατηρείται και η μεγαλύτερη συμμετοχή νέων στο Φεστιβάλ Σπούτνικ.

Από αύριο, ωστόσο,ξεκινά η υλοποίηση του οδικού χάρτη της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την Διακήρυξη που εγκρίθηκε ομόφωνα(!) στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, να αποτελεί το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του νέου-ουσιαστικά- φορέα.

Από τα πρώτα βήματα, όπως έγραψαν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, είναι η συζήτηση των αποφάσεων με τα ηγετικά στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίς, ενώ ακολούθως θα συγκροτηθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), που θα εκλέξει Πολιτική Γραμματεία και θα ορίσει Οργανωτικό Γραφείο προκειμένου να “τρέξει” τον οδικό χάρτη ανασυγκρότησης,ενώ εντός μηνός θα ξεκινήσει ο e-ΣΥΡΙΖΑ, με όσους, πάντως, γράφονται μέλη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους για την παραλαβή της κάρτας μέλους.

Εντός, πιθανότατα, της εβδομάδας θα συγκροτηθεί και η Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιώργο Σταθάκη, που θα επεξεργαστεί το νέο πρόγραμμα της Κουμουνδούρου.

Πηγή: news247.gr