Προσλήψεις εν μέσω πανδημίας από την Deloitte Ελλάδας

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, όλη η διαδικασία στελέχωσης έγινε ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας την τεχνολογία, μέσω ψηφιακών συνεντεύξεων, παρουσιάσεων και assessment test.

Στην πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε, ξεκινήσαμε μία συλλογική προσπάθεια στην Deloitte Ελλάδος: να υποστηρίξει την απασχόληση, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία στη χώρα μας και παγκοσμίως.

Σε όλη τη διάρκεια του lockdown, η Deloitte Ελλάδος πραγματοποίησε συνολικά 101 νέες προσλήψεις, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των τμημάτων και όλων των βαθμίδων, ακολουθώντας το προγραμματισμένο αρχικό πλάνο ανάπτυξης του οργανισμού. Σεβόμενοι, πρώτα από όλα, την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της και των υποψηφίων, όλη η διαδικασία στελέχωσης έγινε ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας την τεχνολογία, μέσω ψηφιακών συνεντεύξεων, παρουσιάσεων και assessment test.

Η Ειρήνη Παναγιωτακοπούλου, Head of Human Resources της Deloitte Ελλάδος δηλώνει: «Είναι αλήθεια πως τους προηγούμενους μήνες βιώσαμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας και φυσικά τον τρόπο που εργαζόμαστε. Παρόλα αυτά, εμείς στην Deloitte, το αντιμετωπίσαμε ως μια πρόκληση. Συνεχίσαμε αδιάλειπτα το πλάνο προσλήψεων σύμφωνα με τη στρατηγική και τις ανάγκες της εταιρείας. Αξιοποιήσαμε όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα κι εργαλεία, και με συστηματική προσπάθεια και δουλειά καταφέραμε να πετύχουμε τους αρχικούς στόχους. Μείναμε σπίτι, μείναμε ασφαλείς και ταυτόχρονα αποτελεσματικοί και ευέλικτοι στα νέα δεδομένα. Η επόμενη μέρα μάς βρίσκει με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία και με την πεποίθηση πως η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού θα συνεχίσει να στηρίζει και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες».

Παράλληλα, συνδυαστικά με την κάλυψη των θέσεων, η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή τις παρακάτω πρωτοβουλίες που στοχεύουν τόσο στην τόνωση της απασχόλησης, όσο και στην ομαλή ενσωμάτωση των νέων εργαζομένων στον οργανισμό:

  • Πρακτική άσκηση: το πλάνο της Deloitte Ελλάδος για την πρακτική άσκηση τρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι προετοιμασμένοι να καλωσορίσουν 30 φοιτητές και νέους αποφοίτους για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία.
  • Virtual Career Days: μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, η Deloitte Ελλάδος θα συμμετάσχει σε virtual ημέρες καριέρας που θα οργανωθούν στο πλαίσιο μεταπτυχιακών προγραμμάτων των πανεπιστημίων με τα οποία συνεργάζεται
  • Συμμετοχή σε διαδικτυακά προγράμματα: μέσω των leaders της και μαζί με τους συνεργάτες της, η Deloitte Ελλάδος πρόκειται να συμμετέχει ενεργά σε προσεχείς διαδικτυακές δραστηριότητες, όπως προγράμματα mentoring, συνέδρια και ημερίδες
  • Συνεχής εκπαίδευση: όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας, τόσο τα εσωτερικά όσο και αυτά που προσφέρονται από εξωτερικούς παρόχους, εξακολουθούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η συνεχής εκπαίδευση για τους ανθρώπους της και τους ενημερώνει σχετικά με νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης, διαθέσιμες πιστοποιήσεις και επαγγελματικούς τίτλους.
  • Ομαλή ένταξη των νέων εργαζόμενων: η Deloitte Ελλάδος είναι κοντά στους νέους εργαζόμενους στο ξεκίνημά τους στην εταιρεία, καθώς τους υποδέχεται με ένα ολοκληρωμένο virtual onboarding που τους βοηθάει να εξοικειωθούν με την κουλτούρα του οργανισμού από την πρώτη στιγμή.

Χαρακτηριστικά, η Βασιλεία Μανδανού, Consultant στο τμήμα Finance, που εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας τον Μάιο, δήλωσε: «Η πρώτη εκπαίδευση και το orientation session ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία, παρά τις συνθήκες που δεν επιτρέπουν τη φυσική μας παρουσία στο γραφείο. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, νιώσαμε όλοι μία παρέα. Κάθε ενότητα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον και κάθε ομιλητής τον δικό του τρόπο παρουσίασης, ο οποίος στηρίχθηκε στην συμμετοχή και τη διάδραση. Ένιωσα πραγματικά σαν να είμαι στην ίδια αίθουσα με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες!».

Σχετικά άρθρα