Προσωπικά δεδομένα 15 εκατ. ανθρώπων σε χέρια χάκερς

Οι χάκερς έκλεψαν ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης υποψήφιων πελατών της T – Mobile.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι τα προσωπικά δεδομένα περίπου 15 εκατ. πελατών που συμπλήρωσαν αιτήσεις στην T-Mobile έχουν κλαπεί από χάκερς.

Αυτό τόνισε σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρία, σύμφωνα με το MarketWatch, στην οποία αναφέρεται ότι την Πέμπτη, κατά την επίθεση στη βάση δεδομένων που διαχειριζόταν η εταιρία Experian, οι χάκερς έκλεψαν ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

«Προφανώς είμαι απίστευτα οργισμένος για αυτή την παραβίαση δεδομένων και θα κάνουμε μία λεπτομερή αναθεώρηση στη σχέση μας με την Experian, αλλά αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητά μου είναι να βοηθήσουμε όλους τους καταναλωτές που επηρεάστηκαν», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής T-Mobile, John Legere, σε επιστολή του προς τους καταναλωτές.

Οι χάκερς δεν απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με πληρωμές ή τραπεζικούς λογαριασμούς, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Experian.

Η εταιρία ερευνά το χάκινγκ, ενώ ανέφερε πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η επίθεση δεν είχε αντίκτυπο στη βάση δεδομένων των πελατών της Experian.