Προστασία απειλούμενων ειδών με drones

Προστασία απειλούμενων ειδών με drones

Ιπτάμενα ρομπότ-φρουρούς περιοχών με απειλούμενα ζώα προωθεί αμερικανική startup.

Από τον περασμένο χρόνο, τα drones έχουν ξεπεράσει τα όρια των πεδίων μαχών και αξιοποιούνται ή αναμένεται να αξιοποιηθούν σε πολιτικές εφαρμογές. ‘Ενα drone, είναι μια αυτόνομη, συνήθως πτητική μηχανή, που παρέχει όμως τη δυνατότητα να κατευθυνθεί από χειριστή. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα χρήσης drone είναι η ανακοίνωση της Amazon για delivery πακέτων μικρού μεγέθους από τις αποθήκες της στην εξώπορτα του αγοραστή.

Μια άλλη οπτική, η οποία παρουσιάστηκε από μια startup στο San Francisco, αναθέτει σε drone το ρόλο του επιτηρητή περιοχών στις οποίες υπάρχουν απειλούμενα ήδη ζώων.

Διαβάστε ακόμη: Το πρώτο πολεμικό drone-transformer

Ήδη, η εταιρεία τρέχει ένα πιλοτικό έργο στην Κένυα με τρία αυτόνομα drones, τα οποία μπορούν να πετούν σε χαμηλό ύψος, ακόμα και 30 μέτρα, απεικονίζοντας με μεγάλη λεπτομέρεια την επιφάνεια που σαρώνουν σε οθόνες υπολογιστών που βρίσκονται στο κέντρο ελέγχου.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η FAA (Federal Aviation Administration) θεωρεί τόσο σημαντικό το θέμα των drones, ώστε σχεδιάζει μέχρι το 2015 να έχει δημιουργήσει ένα κώδικα χρήσης τους για πτήσεις στον εναέριο χώρο των Η.Π.Α.

Πηγή: digi1.gr