Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία, από σήμερα και έως τις 18 Ιανουαρίου

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία, από σήμερα και έως τις 18 Ιανουαρίου
Ηλικιωμένος φορώντας μάσκα προστασίας διαβάζει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020. Συνεχίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία του δήμου Αλιάρτου και Θεσπιέων για δύο εβδομάδες περίπου.

Σε επιπλέον περιορισμούς στην κυκλοφορία, αλλά και στις ανθρώπινες δραστηριότητες, προχωρά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας. Έτσι, από σήμερα το πρωί και έως τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας, επιβάλλονται επιπλέον περιορισμοί λόγω της παρουσίας αυξημένου ιικού φορτίου όπως σημειώνουν οι επιστήμονες.

Τα νέα επιπλέον μέτρα επιβάλλουν περιορισμούς στην κυκλοφορία μετά τις 6 το απόγευμα και έως τις 5 το πρωί, ενώ παράλληλα δεν θα πραγματοποιούνται διάφορες τελετές, θρησκευτικές ή μη, όπως επίσης δεν θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές. Υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο και έξοδο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ενώ επιτρέπονται η κίνηση για τα σχολεία τα οποία λειτουργούν κανονικά και για εργασία και μόνο κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας. Τα καταστήματα τροφίμων θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 17:30 ενώ παράλληλα οργανώνονται τεστ σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους φιλοξενούμενους.

Σε ότι αφορά τα rapid test θα οργανώνονται είτε ευρύτατα σε ελεύθερους χώρους, είτε σε με μία συγκεκριμένη περιοδικότητα σε μικροπωλητές, όταν βεβαίως οι τελευταίοι θέλουν να μετακινηθούν εκτός της Περιφερειακής Ενότητας. Ακόμη απαγορεύεται η παραμονή των πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, σε πάρκα και άλση.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία του δήμου Αλιάρτου και Θεσπιέων για δύο εβδομάδες περίπου.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να εξελιχθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των αρμοδίων φορέων για να προσδιοριστούν με σαφήνεια τα μέτρα και συγχρόνως να αναληφθούν πρωτοβουλίες ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις εκείνες που χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια, είτε σε τρόφιμα είτε σε φάρμακα. Στη σύσκεψη θα μετέχουν οι δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι της αστυνομίας, του στρατού, της πολιτικής προστασίας αλλά και της δημόσιας υγείας και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να γίνει εξειδίκευση των μέτρων και ανακοίνωση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

Όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, το συγκεκριμένο lockdown ισχύει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα τα ξημερώματα.