Πρόστιμο 150 ευρώ σε 800.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Πρόστιμο 150 ευρώ σε 800.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ.
με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική οδό καθώς οδηγοί φορτηγών που βρίσκονται σε απεργία έχουν ακινητοποιήσει τα αυτοκίνητα τους στη δεξιά λωρίδα της Εθνικής οδού, Αθήνα Τρίτη 6 Μαίου 2008.Οι απεργοί ζητούν αύξηση των κομίστρων ως συνέπεια της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδοποιητήρια από την εφορία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ θα επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου μέσω Taxisnet, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία».

Το πρόστιμο θα εμφανισθεί απευθείας στην ηλεκτρονική σελίδα του Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση. Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται και εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται του προστίμου των 150 ευρώ όσοι έχουν περάσει εκπρόθεσμα από ΚΤΕΟ, παρά το γεγονός ότι ο νόμος όριζε πως αν κάποιος περνούσε από ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα θα του επιβαλλόταν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Το κράτος από την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ εκτιμά πως θα εισπράξει τουλάχιστον 120 εκατομμύρια ευρώ, καθώς αφορά περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων. Ωστόσο, στελέχη από την αγορά των ΚΤΕΟ εκτιμούν πως ο αριθμός που δίνει το υπουργείο Μεταφορών είναι πολύ μικρός, καθώς εκείνοι υπολογίζουν πως ο στόλος των οχημάτων που δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ ξεπερνά το 1,5 εκατ. οχήματα.