Πρόταση για αγορά 14 πλοίων κατέθεσε η Αγγελική Φράγκου

Πρόταση για αγορά 14 πλοίων κατέθεσε η Αγγελική Φράγκου

Πρόταση 14 εκατ. στη  γερμανικών συμφερόντων τράπεζα HSH Nordbank AG.

Στόλο που αποτελείται από 14 κατασχεμένα πλοία αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων προτίθεται να αγοράσει η κοινοπραξία «Navios JV» που αποτελείται από τις τρεις εταιρείες της Αγγελικής Φράγκου (Navios Maritime Holdings Inc., Navios Maritime Acquisition Corporation και Navios Maritime Partners). Για το σκοπό αυτό, κατέθεσε πρόταση κατέθεσαν πρόταση στη γερμανικών συμφερόντων τράπεζα HSH Nordbank AG.

Η συμφωνία έρχεται ένα χρόνο αφότου ο ναυτιλιακός όμιλος συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου είχε αγοράσει άλλα 10 πλοία από την ίδια τράπεζα. Η νέα πρόταση αφορά σε επτά φορτηγά και σε επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με μέσο όρο ηλικίας τα τέσσερα έτη, τα οποία ανήκαν σε οφειλέτες της τράπεζας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου τριμήνου του 2015.

«Είναι η δεύτερη συναλλαγή που κάνουμε με την HSH , η οποία καταδεικνύει την ικανότητά μας να εντοπίζουμε και να ολοκληρώνουμε προνομιακές συμφωνίες σε πολύ δύσκολη αγορά» δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου, Αγγελική Φράγκου και προσέθεσε: «Αυτές οι συναλλαγές μας διαφοροποιούν από τους ανταγωνιστές μας αφού αποκτούμε μεγάλους στόλους με χαμηλό επενδυτικό κεφάλαιο και χωρίς επιβαρύνσεις στους μετόχους μας. Η συμφωνία αυτή προσθέτει μια τρομερή αξία στην Navios».