Προτάσεις από το ΕΒΕΠ στον Αντώνη Σαμαρά

Προτάσεις από το ΕΒΕΠ στον Αντώνη Σαμαρά

Περιλαμβάνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στους τομείς βιομηχανίας, μεταποίησης και ναυπηγοεπισκευής.

Προτάσεις με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στους τομείς βιομηχανίας, μεταποίησης και ναυπηγοεπισκευής κατέθεσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης, με το σκεπτικό ότι η πολυνομία, η δυστοκία αδειοδοτήσεων και το πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό σύστημα διώχνουν τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Αγεφύρωτο το «χάσμα» μεταξύ πλουσίων και φτωχών

Ο κ. Κορκίδης χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την περίπτωση εταιρείας, η οποία προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις- άδειες για ένα επενδυτικό εγχείρημα 10 εκατ. ευρώ, χρειάστηκε να περάσουν έντεκα χρόνια. Την επιστολή, ο κ. Κορκίδης, κοινοποίησε στον υπουργό Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη.

Μεταξύ άλλων, το ΕΒΕΠ επαναφέρει την πρόταση για τη λειτουργία Γραμματείας ΜμΕ Επιχειρήσεων σε επίπεδο Γραφείου Πρωθυπουργού, ως διαχειριστική μονάδα πρακτικού σχεδιασμού και εφαρμογής, καθώς και άμεσης επέμβασης σε περίπτωση δυσλειτουργιών.