Προτάσεις για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο στο Γαλαξίδι

Προτάσεις για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο στο Γαλαξίδι

7+1 tips για να έχετε μία ευχάριστη διαμονή.

Της Χριστίνας Ζάχου

Ο «ζεστός» καιρός ακόμα και στη καρδιά του χειμώνα, τα καπετανόσπιτα, η βόλτα στη χερσόνησο με το πευκόδασος και τα γραφικά καντούνια του τόπου συνθέτουν ένα ξεχωριστό προορισμό που αξίζει να τον ανακαλύψεις κάθε εποχή του χρόνου.

Το Γαλαξίδι έχει πλούσια ναυτική ιστορία με τους καπεταναίους του να μεταφέρουν εμπορεύματα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο – τότε που ο ευλογημένος αυτός τόπος γνώρισε μεγάλες δόξες.

Το χειμώνα το τοπίο γίνεται πιο ειδυλλιακό με το μπλε χρώμα της θάλασσας να συνδυάζεται αρμονικά με τα χιονισμένα βουνά.

Οι προτάσεις μου για να περάσεις ένα φανταστικό σαββατοκύριακο στο Γαλαξίδι:

-Βόλτα στα παραδοσιακά καντούνια του παραδοσιακού οικισμού –έχει χαρακτηριστεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός- όπου θα εντυπωσιαστείς από τα καπετανόσπιτα. Μέσα από την αρχιτεκτονική των κτιρίων θα ανακαλύψεις την ιστορία του τόπου και θα μεταφερθείς πίσω στο χρόνο την περίοδο του 18ου και 19ου αιώνα όπου ήταν εμπορικό λιμάνι της χώρας μας.

-Βόλτα στη συνοικία της Αγοράς όπου βρίσκεται το πρώτο φυσικό λιμάνι κι έπειτα συνέχισε στον Χηρόλακα που είναι το δεύτερο λιμάνι.

-Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Κατά τον 7ο αιώνα χτίστηκε ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο –προστάτης των ναυτικών- και το 1800 οι κάτοικοι του τόπου με δικά τους έξοδα έφτιαξαν έναν μεγαλύτερο ναό. Η σημερινή εκκλησία φτιάχτηκε από το 1900 και έχει δύο καμπαναριά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr