Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο δράστης της επίθεσης στο Μικρολίμανο

Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο δράστης της επίθεσης στο Μικρολίμανο

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση του όπλου του κακοποιού που αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στον ανακριτή.

Προθεσμία μέχρι αύριο για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε μπαρ του Μικρολίμανου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ατόμων.

Ο 31χρονος Αρμπέρ (ή Αλμπερτ) Μπάκο, Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη χθες σε ισόγειο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, στα όρια με του Γουδή, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στον ανακριτή.

Εν τω μεταξύ με αρνητικά αποτελέσματα, συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου για τον εντοπισμό του «Καλάσνικοφ» που φέρεται να πέταξε στη θάλασσα ο δράστης. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, βατραχάνθρωποι παρά τις προσπάθειες που κατέλαβαν από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή, δεν κατάφεραν να βρουν το συγκεκριμένο όπλο.

Για την υπόθεση των πυροβολισμών-τραυματισμών στον Πειραιά έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Σε βάρος του φερόμενου συνεργού του που συνελήφθη επίσης χθες σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία. Ο δράστης μεταφέρθηκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανεύρεση άλλων δύο ατόμων, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι τον κάλυπταν.

Ο συλληφθείς φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο Μεταξουργείο, είχε χάσει τη ζωή του ένας 43χρονος άνδρας, ενώ είχε τραυματιστεί και μια γυναίκα. Πάντως, η πρώτη βαλλιστική έρευνα που είχε γίνει στους κάλυκες του Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Μικρολίμανο έδειχνε, σύμφωνα με πληροροφορίες, ότι το συγκεκριμένο όπλο ήταν καθαρό.