Πρωθυπουργός του Πακιστάν ονειρεύεται να γίνει η νεαρή Μαλάλα

Πρωθυπουργός του Πακιστάν ονειρεύεται να γίνει η νεαρή Μαλάλα

Η φετινή νικήτρια του βραβείου Νόμπελ δήλωσε πως θα ήθελε να βοηθήσει τη χώρα της με όποιον τρόπο μπορεί.

«Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου, θέλω η χώρα μου να προχωρήσει και είμαι πραγματικά πατριώτισσα. Γι’ αυτό αποφάσισα να εμπλακώ με την πολιτική και ίσως κάποια μέρα οι άνθρωποι να με ψηφίσουν και να κερδίσω την πλειοψηφία και να γίνω πρωθυπουργός», δήλωσε η Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, που βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης σε ειδική τελετή χθες στο Όσλο της Νορβηγίας.

Η Μαλάλα, που στα 17 της χρόνια είναι το νεαρότερο πρόσωπο που έχει τιμηθεί με Νόμπελ, πρόσθεσε πως «μπορεί κανείς να γίνει πρωθυπουργός στα 35, όχι νωρίτερα, οπότε σε πολλά χρόνια».

Η νεαρή Πακιστανή δήλωσε ότι την έχει εμπνεύσει η Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία διετέλεσε πρωθυπουργός του Πακιστάν δύο φορές, 1988-1990 και 1993-1996, και δολοφονήθηκε το 2007.

«Είναι ένα παράδειγμα που στέλνει το μήνυμα ότι οι γυναίκες μπορούν να προοδεύσουν, διότι σε μερικές κοινότητες οι γυναίκες δεν θεωρούνται ικανές για κάτι τέτοιο ή για να γίνουν πρωθυπουργοί», επεσήμανε η Μαλάλα που μετά την επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της το 2012 ζει στη Βρετανία.

Χθες Τετάρτη η Μαλάλα έλαβε σε τελετή στο Όσλο το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο μοιράστηκε με τον Ινδό Καϊλάς Σατιάρτι, που εδώ και 35 χρόνια πολεμά κατά της παιδικής εργασίας.