Η πρώτη ελληνική υπερατλαντική κρουαζιέρα

Η πρώτη ελληνική υπερατλαντική κρουαζιέρα

Έπειτα από 12 χρόνια το κρουαζιερόπλοιο Louis Cruises ξεκινά εκ νέου τα υπερατλαντικά του ταξίδια.

Μπορεί οι τουριστικοί φορείς στην Ελλάδα να καταστρώνουν λεπτομερώς τα σχέδιά τους για την τουριστική σεζόν του 2015, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που ήδη έχουν προβεί στις επόμενες κινήσεις που θα τους επιτρέψουν να ενδυναμώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη αλλά και τη θέση τους στην αγορά.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας, ο οποίος έδωσε καλά δείγματα γραφής της χρονιά που μας πέρασε, συνεχίζει να παρουσιάζει σημάδια ανάπτυξης και αυτή τη φορά τα ευχάριστα μηνύματα έρχονται εκτός συνόρων.

Η Louis Cruises ανακοίνωσε πως την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η πρώτη υπερατλαντική κρουαζιέρα του Louis Cristal από το Λιμάνι του Πειραιά, η οποία αναμένεται να διαρκέσει συνολικά 24 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω υπερατλαντική κρουαζιέρα έχει ιστορική σημασία τόσο για την ίδια την εταιρεία, όσο και για τον κλάδο, αφού έπειτα από 12 χρόνια παύσης τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, είναι η πρώτη φορά που ελληνικό κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί ανάλογο ταξίδι από το 2002.

Οι επιβάτες του Louis Cristal σε αυτό το πολυήμερο και μοναδικό ταξίδι εμπειρίας θα διασχίσουν τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό για να φτάσουν στην τροπική  θάλασσα της Καραϊβικής, όπου στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επταήμερες κρουαζιέρες που θα πραγματοποιούνται μέχρι και τις 30 Μαρτίου κάτω από την εμπορική επωνυμία, Cuba Cruises.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίσει τα λιμάνια της Μασσαλίας, της Ταγγέρης, το Φουντσάλ (Funchal) στο νησί της Μαδέιρα, τα νησιά Μπαρμπέιντος, τη Σάντα Λουτσία, το Μοντέγκο Μπέι στην Τζαμάικα, για να καταπλεύσει στα λιμάνια της Κούβας, Σιέν Φουέγκος (CienFuegos) και Πούντα Φρανσές (Punta Frances) με τελικό  προορισμό την Αβάνα.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης ανέφερε πως η ελληνική κρουαζιέρα και η μοναδική αυτή τη στιγμή εκπρόσωπος της, Celestyal Cruises (η καινούρια επωνυμία της Louis Cruises) προχωρά ακάθεκτη την πορεία ανάπτυξης που έχει χαράξει η διοίκησή της.

«Είμαστε χαρούμενοι αλλά και περήφανοι που μετά από 12 χρόνια ελληνικό κρουαζιερόπλοιο ταξιδεύει προς την Κούβα με επιβάτες όλων των εθνικοτήτων με σκοπό να ανακαλύψουν και να απολαύσουν την “ανέγγιχτη” φυσική ομορφιά της. Πέρυσι κάναμε το πρώτο βήμα και με τη γνώση και εμπειρία που αποκτήσαμε θα συνεχίσουμε για δεύτερη χρονιά το εγχείρημα με θετικές προοπτικές βάσει και της ανταπόκρισης του κοινού».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, προχώρησε σε ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, τα οποία κινήθηκαν ανοδικά.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του συγκροτήματος αυξήθηκε σε επίπεδο εννεαμήνου κατά 11,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 και ανήλθε στα € 192,6 εκ. Παράλληλα τα EBITDA άγγιξαν τα €63,1 εκ. παρουσιάζοντας άνοδο 23,4%, ενώ ουσιαστική αύξηση παρουσίασε φέτος και το καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους το οποίο ανήλθε στα €15,9 εκ. από 13 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.