Πρώτη σύλληψη «ανυπάκουων» για πριβέ πάρτι στη Μύκονο με συνωστισμό

Πρώτη σύλληψη «ανυπάκουων» για πριβέ πάρτι στη Μύκονο με συνωστισμό
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει άποψη από της Πάρο. Σημαντικές διακρίσεις, για άλλη μία χρονιά, απέσπασε η Ελλάδα στα Reader’s Choice Awards 2019, αυτή τη φορά από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller». Συγκεκριμένα η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες» (Top 20 Countries), όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά στον κόσμο» (Best islands in the World) και ειδικότερα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» (Top 5 in Europe) η Ελλάδα απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος», αφού η Μύκονος κατέλαβε την 3η, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση. Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/Kostas Vergas Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνελήφθη ο ενοικιαστής βίλας. Συνεχίζονται οι εξονυχιστικοί έλεγχοι σε beach bars και κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές συνέλαβαν ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με αποτέλεσμα τη πρόκληση συνωστισμού από τους πολλούς καλεσμένους. Παράλληλα αστυνομικοί πραγματοποίησαν 15 ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό σε beach bar και κέντρα διασκέδασης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι στη Μύκονο σε beach bar, κέντρα διασκέδασης, αλλά και σε βίλες που διοργανώνονται πάρτι. Υπενθυμίζεται πως χθες, στη Μύκονο μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που είχε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για το σχεδιασμό ελέγχου της κατάστασης.

Ανησυχία για τα πάρτι

Έντονο προβληματισμό στις αρχές προκαλούν τα πάρτι που στήνονται σε βίλες στη Μύκονο, με πολλούς συμμετέχοντες.   Μάλιστα, στο νησί έχουν φτάσει ομάδες από την Ίμπιζα και τη Νίκαια, μεταφέροντας το know-how για τη διοργάνωση των ιδιωτικών πάρτι σε βίλες. Η είσοδος κοστίζει από 150 έως και 1.000 ευρώ και η τοποθεσία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι λίγες ώρες προτού ξεκινήσει το πάρτι. Οι προσκλήσεις αποστέλλονται μέσω των social media και εφαρμογών, ή επιστρατεύονται άνθρωποι που λειτουργούν ως «κράχτες» στα beach bar.

Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται τουλάχιστον 3-4 τέτοια ιδιωτικά πάρτι στη Μύκονο, στα οποία εκτιμάται ότι διασκεδάζουν από 500 έως 1.000 άτομα. Οι εικόνες αυτές προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς. «Αυτό που πρέπει να σκεφτούν όσοι συμμετέχουν σε τέτοια πάρτι είναι ότι ουδείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό. Κάποιοι από τους φίλους τους μπορεί να νοσήσουν και μετά να έχουμε νοσηλείες», υπογράμμισε η καθηγήτρια Εντατικολογίας Αναστασία Κοτανίδου, μέλος της επιτροπής των ειδικών.