Πρωτιά στη ΝΔ με διαφορά 16,5% δίνει νέα δημοσκόπηση

Πρωτιά στη ΝΔ με διαφορά 16,5% δίνει νέα δημοσκόπηση
????????????????????????????????????

Παγιώνεται η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Διαφορά 16,5 μονάδων υπέρ της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 33% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5% και το ΚΚΕ ακολουθεί με ποσοστό 7%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι αποσπούν 1,5%.

Δυσαρέσκεια μετά τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

Η έρευνα αντανακλά ευρεία δυσαρέσκεια στην κοινωνία με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις το 12% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά το κυβερνητικό έργα στη διετία της διακυβέρνησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 62%. Το 41,5% πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχε παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο ένας στους 2 Έλληνες (ποσοστό 52%) πιστεύουν ότι η διακυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διαφορετική φιλοσοφία διακυβέρνησης. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 50% θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές με τη ΝΔ- οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 70% πιστεύουν ότι υπάρχουν διαφορές.

Το 7,5% των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί σωστή διαπραγματευτική τακτική. Σχεδόν 8 στους 10 πιστεύουν ότι η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση θα λήξει με πρόσθετα μέτρα.
Ένας στους 3 πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ενώ σε ίδιο ποσοστό οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι πρέπει να γίνει οικουμενική.

Το 19,5% θέλει οικουμενική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 36% συναινεί σε οικουμενική με κορμό τη ΝΔ.