«Πρωτιά» της Goodvidio στο διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας

«Πρωτιά» της Goodvidio στο διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καλύτερες νεοφυείς επιχειρηματικές προσπάθειες στη χώρα.

Η Goodvidio, η υπηρεσία λογισμικού που βοηθά επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να αναβαθμίσουν την εμπειρία του διαδικτυακού αγοραστή και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους αξιοποιώντας το μέσο του video, κέρδισε την πρώτη θέση και βραβεύτηκε με το ποσό των 20.000€ στο διαγωνισμό “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία”.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από την Εθνική Τράπεζα, στοχεύει να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τις καλύτερες νεοφυείς επιχειρηματικές προσπάθειες στη χώρα.

Η Goodvidio έλαβε την πρώτη θέση μεταξύ 422 προτάσεων που αξιολογήθηκαν σε τρεις φάσεις από διοικητικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και από Kαθηγητές και Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που συνεργάζονται με την Εθνική στο πλαίσιο του διαγωνισμού (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης). Οι κριτές αξιολόγησαν τις προτάσεις με κριτήρια όπως ο βαθμός της καινοτομίας, το εφικτό της υλοποίησης, και τα προσδοκώμενα οφέλη από τη χρήση.

Η υπηρεσία λογισμικού που δημιούργησε η ομάδα της Goodvidio εντυπωσίασε τους κριτές με την καινοτομία τόσο του τεχνολογικού, όσο και του επιχειρηματικού της μοντέλου. Οι κριτές εστίασαν στον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο η Goodvidio αξιοποιεί το μέσο του διαδικτυακού video για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Η υπηρεσία αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση μέσω της οποίας τα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν να εμπλουτίσουν τις σελίδες των προϊόντων τους με υψηλής αξίας video περιεχόμενο σχετικό με τα προιόντα αυτά, το οποίο η υπηρεσία αναζητά και ανακαλύπτει σε διαδικτυακές πλατφόρμες video όπως το YouTube, και στην συνέχεια ενσωματώνει στις σελίδες των προϊόντων, όπου αυτά τα video αξιολογούνται με γνώμονα την ανταπόκριση των επισκεπτών.

Ηλεκτρονικά καταστήματα που χρησιμοποιούν την υπηρεσία της Goodvidio σε Ελλάδα και εξωτερικό σημειώνουν εξαιρετικές βελτιώσεις σε όλους τους βασικούς δείκτες απόδοσης ενός ecommerce site, όπως αύξηση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών της τάξης του +340% και αύξηση παραγγελιών της τάξης του +40%.

Ο Δημήτρης Κουρτέσης, συνιδρυτής και CEO της Goodvidio, είπε: “Η διάκριση στον διαγωνισμό αυτό αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση και βοήθεια για την ομάδα μας. Αναπτύσουμε μια υπηρεσία που αποδεικνύεται ότι δημιουργεί μεγάλη αξία για τους πελάτες μας, και η Εθνική Τράπεζα, μέσω της προβολής και της υποστήριξης της, μας προσφέρει σημαντικά μέσα για να κάνουμε την υπηρεσία μας γνωστή σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό”.

Ο Κωνσταντίνος Μπρατάνης, συνιδρυτής και CTO της Goodvidio, είπε: “Αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ είναι η επιχειρηματική καινοτομία και η εξωστρέφεια. Ευχαριστούμε πολύ την Εθνική Τράπεζα για την ευκαιρία που δίνει σε νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Goodvidio, και ευχόμαστε και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί που έχουν την δυνατότητα να κάνουν την διαφορά με την υποστήριξη τους στο τοπικό οικοσύστημα των καινοτόμων startup, να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό”.

Διαδικτυακά καταστήματα που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την υπηρεσία της Goodvidio μπορούν να το πραγματοποιήσουν κάνοντας εγγραφή στο http://goodvid.io.