Το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό νοσοκομείο στον Ιατρικό Τουρισμό

Το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό νοσοκομείο στον Ιατρικό Τουρισμό

Το Metropolitan Hospital επενδύει πέντε εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2014 για την επέκταση και την αναβάθμισή του.

Μια σημαντική διάκριση έλαβε το Metropolitan Hospital στο επίπεδο Excellence in Medical Tourism από τον Οργανισμό TEMOS International, η οποία το καθιστά πλέον το πρώτο ελληνικό νοσοκομείο πιστοποιημένο για τις υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού που παρέχει και το τέταρτο παγκοσμίως.

Ομάδα διεθνών επιθεωρητών της TEMOS International διενέργησε επιτόπια αξιολόγηση στο πλαίσιο της αναβάθμισης της βασικής πιστοποίησης του Νοσοκομείου και το αποτέλεσμα ικανοποίησε ιδιαίτερα τη διοίκηση του νοσοκομείου. «Η πιστοποίηση είναι κάτι που επιβραβεύει ουσιαστικά το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε και αποτελεί ένα σημαντικό χαρτί απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό.

Οι ξένοι θα εμπιστευτούν την Ελλάδα πιο εύκολα και θα γίνει ευκολότερη και η πρόσβασή τους», αναφέρει ο Δημήτρης Σύρμας, Διευθυντής Ανάπτυξης του νοσοκομείου Metropolitan. Ο ίδιος τονίζει πως τα ποσά που χάνει το κράτος από τη μη αξιοποίηση του ιατρικού τουρισμού είναι τεράστια και πως εξακολουθεί να υπάρχει αδικαιολόγητη χρονική καθυστέρηση στην προώθηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμη: ΟΚΑΑ: Από χρεωμένη ΔΕΚΟ κερδοφόρος οργανισμός

Αν και η διαδρομή που έχει διανύσει  το  Metropolitan Hospital στον χώρο της υγείας είναι μικρή, με δεδομένο ότι τέθηκε σε λειτουργία το 2001, η αποδοχή του είναι μεγάλη. Θεωρείται από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία. Διαθέτει 300 κλίνες, απασχολεί 900 άτομα διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ο αριθμός των ιατρών ανέρχεται στους 600. Πάνω από 25.000 ασθενείς σε ετήσια βάση επιλέγουν το νοσοκομείο Metropolitan για την νοσηλεία τους ενώ επισκέπτονται τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα Διαγνωστικά Τμήματα και το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών πάνω από 150.000 ασθενείς.

Η περσινή χρονιά έκλεισε με τζίρο 107 εκατομμύρια ευρώ και τα στοιχεία για φέτος δείχνουν μια υποχώρηση στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Σε ότι αφορά τη μετοχική σύνθεση του Ομίλου, αποτελείται από διακεκριμένους επιχειρηματίες και θεσμικούς επενδυτές, managers υγείας με πολυετή εμπειρία στο χώρο της υγειονομικής μέριμνας, καθώς και από διακεκριμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιτάσσει και για τον ιατρικό κλάδο την εξωστρέφεια καθώς η εσωτερική ζήτηση δεν είναι αρκετή. Έτσι και για το Metropolitan το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών στο εξωτερικό αποτελεί επιχειρησιακή και στρατηγική επιλογή.

Διαβάστε ακόμη: Ocean Yachts: Τα «αστέρια» της ελληνικής θάλασσας

Η Λιβύη, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή, θεωρείται η πιο δυνατή αγορά αφού από εκεί προέρχεται αυτή τη στιγμή το 60% του συνόλου των ασθενών. Εντατικές προσπάθειες και συζητήσεις γίνονται σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ρωσία και οι Αραβικές χώρες του Κόλπου, ενώ σταθερά βήματα έχουν πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν, στη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Οι βασικοί ανταγωνιστές της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο παραμένουν η Τουρκία, το Ισραήλ και η Γερμανία.

Αναμφίβολα η πρόσφατη πιστοποίηση θέτει υψηλότερα τον πήχη για το νοσοκομείο. Για το 2014 ο κ. Σύρμας αναφέρει πώς θα υλοποιηθούν επενδύσεις πέντε εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορούν στην ανανέωση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση- επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Το Metropolitan Hospital το οποίο βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των καλύτερων ελληνικών νοσοκομείων θα δώσει το παρόν στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου σε Ντουμπάι και Ρωσία, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα μας εκπροσωπήσει στη Γερμανία.