Πρώτο στις προτιμήσεις των εργαζομένων το Λονδίνο

Πρώτο στις προτιμήσεις των εργαζομένων το Λονδίνο
Photo: REUTERS

Περισσότεροι από 200.000 άτομα, από 189 διαφορετικές χώρες φαίνεται πως προτιμούν το εργασιακό περιβάλλον της πόλης.

Το Λονδίνο φαίνεται να είναι η πιο  δημοφιλής πόλη στον κόσμο για να εργάζεται κάποιος, σύμφωνα με δημοσκόπηση των εταιρειών The Boston Consulting Group και totaljobs.com, με περισσότερους από 200.000 ερωτηθέντες από 189  χώρες.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν το Λονδίνο πιο ελκυστική πόλη για να εργαστούν σε σχέση με την Νέα Υόρκη και το Παρίσι, ενώ στο σύνολο της η Βρετανία έρχεται δεύτερη -μετά τις ΗΠΑ- για όσους αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν τα δύο τρίτα όσων αναζητούν εργασία προτίθενται να μετεγκατασταθούν στο εξωτερικό για να πετύχουν τους στόχους τους. Αντίθετα, στο εσωτερικό της Βρετανίας μόνο το 44% θα επιθυμούσαν να μεταναστεύσουν για εργασιακούς λόγους.

«Η έρευνα αυτή παγιώνει τη φήμη του Λονδίνου ως μία πραγματικά παγκόσμια πόλη. Όχι μόνο προσφέρει πλούσιες εργασιακές ευκαιρίες σε μία σειρά από τομείς, αλλά μπορεί να καυχιέται για ορισμένα από τα ανώτερα πολιτιστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι άνθρωποι απ΄όλο τον πλανήτη θέλουν να έρθουν και να εργαστούν εδώ», λέει ο Μάικ Μπούκερ της εταιρείας totaljobs.com.

Στη δημοσκόπηση μετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές, μεταξύ των οποίων κάποιοι που αναζητούν ενεργά εργασία, άλλοι που είναι ανοιχτοί στις όποιες ευκαιρίες, και κάποιοι που αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουν για δουλειά.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να εργαστείς