Πρωτοφανές: Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζητάει ο στρατός να συλλάβει τον Τσίπρα

Πρωτοφανές: Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζητάει ο στρατός να συλλάβει τον Τσίπρα

Επεισόδιο στη Βουλή με τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση που ζητάει…χούντα- Νίκος Βούτσης: Πρωτοφανής ανοιχτή προτροπή της ΧΑ για πραξικόπημα.

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, με πρωταγωνιστή, για άλλη μία φορά, έναν βουλευτή της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής.

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε «τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας» να συλλάβει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνονται από τα έδρανα.

Ωστόσο ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνέχισε λέγοντας προκλητικά σε όσους αντέδρασαν:

«Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Αποβάλλονται οι χρυσαυγίτες μετά τις φασιστικές προκλήσεις

«Οι μάσκες έπεσαν» τόνισε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανακοινώνοντας ότι θα συγκαλέσει άμεσα την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει την απομάκρυνση της Χρυσής Αυγής από την συζήτηση. Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να προκληθούν εντάσεις και επεισόδια στις συγκεντρώσεις.

Ο προεδρεύων Γιάννης Λαμπρούλης πρότεινε την διαγραφή όσων είπε ο χρυσαυγίτης από τα πρακτικά της Ολομέλειας, αλλά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επεσήμανε ότι πρέπει να παραμείνει στα πρακτικά ο φασιστικός λόγος και για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Με την θέση του υπουργού συμφώνησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν άμεσα και ομόθυμη από όλα τα κόμματα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη να σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι δημοκρατικοί πολίτες.

«Η σοβαρή συζήτηση και η ιστορική ευθύνη που έχουμε δεν μας επιτρέπει να αγνοήσουμε την ιστορία εμπρηστικών ομιλιών και διχασμού που σφραγίζει τον 21ο αιώνα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης απευθύνοντας έκκληση στις δημοκρατικές δυνάμεις. «Οι αρνητές της δημοκρατίας και οι υποψήφιοι κατάδικοι δεν θα πρέπει να διαταράξουν την συζήτηση», τόνισε.